Belföld

Navracsics Tibor azért ült át a Fideszből a KDNP-be, mert az utóbbi neve jobban cseng

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 7:38

Azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a néppárti politikusokkal való személyes kapcsolatai nem sínylették meg, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. 

Navracsics Tibor Orbán Viktor kormányfővel, a Fidesz elnökével, valamint Semjén Zsolt KDNP-elnökkel egyetértésben döntött arról, hogy a nagyobbik kormánypártból átül a kereszténydemokratákhoz – derült ki a területfejlesztési miniszter InfoRádiónak adott nyilatkozatából.

„A beszélgetések során miniszterelnök úrral és miniszterelnök-helyettes úrral is megoldásra jutottunk: 

azért, hogy az Európai Néppárttal való kapcsolatot meg tudjuk őrizni, a KDNP, amely a Néppárt tagja maradt, felajánlotta a pártba való átlépés lehetőségét

– fogalmazott Navracsics Tibor. 

A politikus szerint az Európai Unióval folytatott tárgyalások során is jól jön, hogy olyan pártot is képvisel, amely az Európai Néppárt tagja, 

ez talán jobban cseng most az uniós tárgyalópartnereknél, mint a Fidesz.

Nem véletlen, hogy nemrég azt mondta Navracsics, hogy hiba volt kilépni a Néppártból

Most azt is megjegyezte ugyanakkor, hogy a néppárti politikusokkal való személyes kapcsolatai nem sínylették meg, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Kétségtelen ugyanakkor, hogy sokan a Néppártban is pozitívumként fogadták, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt tagja lett – tette hozzá.

Nyitókép: Balogh Zoltán/MTI

#Belföld#navracsics tibor#kdnp#fidesz#európai unió

Címlapról ajánljuk