Belföld

A csengeri örökösnő állítja: milliókat adott át készpénzben a fideszes Kósa Lajosnak

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 7:16

A botrány 2018-as óta kitörése először adott interjút P. Mária.

A botrány 2018-as óta kitörése először adott interjút a csengeri örökösnőként ismertté vált P. Mária (korábban Sz. Gáborné). A Partizán által készített beszélgetés előzetesét a 444.hu szemlézte, ebben a nő újra azt állította, hogy milliós nagyságrendben adott át direktben készpénzt Kósa Lajos számára, amit a Kiskun-Trade Kft.-től kapott.

A csengeri nő korábban azt állította, hogy egy 1300 milliárd forintos örökség vár rá Németországban, a pénz megszerzéséhez pedig több embertől is kért kölcsönöket. Az ügybe belekeveredett Kósa Lajos fideszes politikus is, aki megígérte a nőnek, hogy segít befektetni az összeget. Kósa Lajos ügyvédje még közös céget is alapított az asszonnyal, négyszer is találkoztak Svájcban. Az ügyben előkerült egy közjegyzői dokumentum, ami Kósa anyja nevére utaltatott volna 800 millió forintot P. Máriától. Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


A nő rendőrségi vallomásában azt állította, hogy összesen tíz tételben egy cégtől összesen 68 millió forint érkezett hozzá, amit viszont Kósa Lajosnak szántak vesztegetési pénzként. Az örökösnő a dokumentum szerint azt vallotta, hogy Kósa Lajos és sofőrje felváltva jártak hozzá, hogy készpénzben elvigyék a korábban átutalt összegeket. De a Legfőbb Ügyészség közleménye szerint ezt a vallomását P. Mária később visszavonta. Most a Partizánnak  újra a pénzáramlásról kezdett beszélni.  A Partizán pénteki műsorának előzetesét itt nézheti meg.

Nyitókép: Partizán / Facebook

#Belföld#csengeri örökösnő#kósa lajos#partizán#készpénz#milliók

Címlapról ajánljuk