Belföld

„Húsz éve ez volt az otthonunk” – házuk elvesztése miatt vetette magát a mélybe egy Heves megyei férfi

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 7:45

A pár 20 éve vett fel három és fél millió forint hitelt, de a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte. A férfi nem látott más megoldást a kilátástalan helyzetre.

Hiteltartozás miatt elárverezték egy 69 éves férfi és párja házát. A Heves megyei férfi nem tudta feldolgozni a veszteséget, ezért pénteken levetette magát a hatvani buszpályaudvar fölött lévő Meszlényi hídról.

A férfi özvegye a Blikknek azt mondta, a végzetes nap reggelén férje vitte munkába:

Reggel hatkor még elvitt kocsival a munkahelyemre, utoljára azt mondta, jön is értem este, de egy órával később már a rendőrök hívtak fel azzal, hogy a férjem öngyilkosságot követett el.

Szomorúak voltunk és csalódottak is mindketten mostanában, hogy elveszik a házunkat, de ezen kívül nem vettem észre rajta semmi szokatlant” – mondta az 53 éves asszony.

A pár 20 éve vett fel három és fél millió forint hitelt, amiből egy alkalommal másfél milliót egyben be is fizettek. A férfi nyugdíjából öt éve 70 ezer forintot vontak le havonta, de az asszony korábbi fizetéseiből is törlesztettek folyamatosan. Az özvegy elmondása szerint azonban a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte. Száz négyzetméteres otthonukat, ami a jelenlegi piaci helyzetben több mint húszmillió forintért is el lehetett volna adni, jóval áron alul, nyolcmillió forintért értékesítették az árverésen.

Az asszony elmondása szerint kétszáz kilométerrel arrébb van egy másik házuk is, ez azonban gyakorlatilag lakhatatlan, mert nincs bekötve az áram, és fürdőszoba sincs benne.

Különben is ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk. Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább. A forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számom, hogy a rendőrök értesíthessenek 

– mesélte sírva.

Az elmúlt hetekben igyekezett minden ingóságukat eladni, a férje ruháit zsákokba pakolta, hiszen hamarosan el kell hagynia közös otthonukat.

Sajnos a férjemet már nem hozza vissza semmi. A politikusoknak viszont tenniük kell valamit, mert rengeteg család kerül utcára kisgyermekekkel. Ugyan nekem lesz hova mennem, de sokaknak nem akad segítsége 

– tette hozzá.

A romos ház felújítására rengeteg pénzt kell költenie, a háza eladásával pedig még a teljes hiteltartozás sincs leróva, és egyelőre azt sem tudja, hogy a férjét miből fogja majd eltemetni.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: A hatvani Meszlényi híd – Google Street View

#Belföld#ház#hitel#otthon#öngyilkosság#heves megye#özvegy#hatvan#kilakoltatás#árverés

Címlapról ajánljuk