Belföld

Novák Előd a határsértők leövését és kifosztását javasolta

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 17. 13:46

A Mi Hazánk alelnöke elrettentő javaslattal állt elő. 

A Mi Hazánk Mozgalom szerint le kéne lőni az erőszakos határsértőket és embercsempészeket „a haza megvédése érdekében”, és azért, mert a magyar adófizetőknek sok pénzébe kerül a jogsértő migránsok és embercsempészek fogva tartása - mondta Novák Előd egy szombati sajtótájékoztatón.

A párt alelnöke az MTI beszámolója szerint emellett azt javasolta, hogy kobozzák el az illegális határsértőknél lévő készpénzt. Ez utóbbit „helyszíni bírságként” jellemezte.

A párt szerint a határon szolgáló rendőröknek és a katonáknak az illegális migránsok és az embercsempészek elrettentése érdekében kellen tűzparancsot adni. Novák közölte, hogy nem csak önvédelmi célból, hanem a haza megvédése érdekében is kellene használniuk a fegyvereiket.

Az ellenzéki politikus tarthatatlannak nevezte a jelenlegi helyzetet, azt, hogy csupán „visszataxizzák" Szerbiába a migránsokat, akik aztán újra és újra próbálkoznak.

Nyitókép: Migránsok gyalogolnak egy vonatsín mentén, miután Szerbiából átjutottak Magyarországra, 2015-ben. Fotó:  Matt Cardy/Getty Images

#Belföld#mi hazánk#mi hazánk mozgalom#határ#tűzparancs#bírság#novák előd#migránsok#menekültek#határsértő#embercsempész

Címlapról ajánljuk