Belföld

2060-ig tervez kormányozni a Fidesz, 2030-ban felülvizsgálnák az EU-tagságot – erről beszélhetett Orbán Kötcsén

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 16. 15:01

Ezt nem a meghívott kormánypárti médiumok tudósítása alapján tudni.

Háttérbeszélgetéseket folytatott a Szabad Európa a kötcsei piknik meghívott vendégeivel. Szavaikból kiderül: Orbán Viktor beszédében azt mondta, hogy 2060-ig maradna a Fidesz kormányon, 2030 körül pedig felülvizsgálná, hogy érdemes-e az EU tagja lenni.

Arról is beszélt, hogy az ukrajnai háború akár 2030-ig is elhúzódhat, és az ország területének egyharmadát veszítheti el. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban tudatosan kezdett kinevelni egy új generációt a Fideszben, akik később képesek lennének kormányozni.

Nekik kellene akár 2060-ig is vezetni az országot.

Konzervatív hálózatépítést is tervez: a Nemzeti Együttműködés Rendszere után létrehozná a Nemzetközi Együttműködés Rendszerét is. Ezen felül ősszel megpróbálná megakadályozni az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítását.

Mivel szerinte 2030-ra a V4-ek nettó befizető tagállammá válnak, addig el kell gondolkodnia az országnak az EU-tagság értelmén. Azzal is számol, hogy eddigre széteshet az eurózóna, vagy akár az EU is. Szerinte 2040-re több uniós nagyvárosban többségben lesznek már a muszlimok, a V4 pedig erős hatalmi központtá válhat.

Megígérte, hogy két héten belül újabb családtámogatási intézkedéseket jelent majd be.

A kötcsei piknikre kormánypárti médiumok munkatársait is meghívták, ám eddig egy anyag sem jelent meg arról, miről beszélt zárt körben a miniszterelnök.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#orbán viktor#Kötcse#piknik#eu#háború#fidesz#kormányzás#beszéd

Címlapról ajánljuk