Belföld

Videó: Hadházy Ákos kijátszotta Kövér Lászlót, és bejutott a Parlamentbe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 16. 9:20

A képviselő jegyet vett és egy olasz turista csoporttal járt az Országházban. Hadházy sajnálkozását fejezte ki, hogy a szép épület egy választási autokrácia színpadává vált.

Több mint fél év is eltelt már az április 3-i országgyűlési választás óta, de Hadházy Ákos még mindig nem tehette le képviselői esküjét. A politikus most mégis bejutott a Parlamentbe, noha Kövér László házelnök május elején még a belépőjét is letiltatta.

A politikus trükkhöz folyamodott: látogatói jegyet vett és egy olasz turista csoporttal tekintette meg az Országházat. Kalandjáról videót közölt Facebookon:


Hadházy és munkatársa még úgy is alig jutott be, hogy belépőt váltottak. A biztonsági szolgálat félreállította őket, és tíz perc telefonálgatás után jutottak végül arra, hogy nem tagadhatják meg tőlük a belépést.

Hadházy ezzel az akciójával is arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy Magyarország már nem parlamentáris demokrácia. Felelevenítette, hogy azért maradt távol az országgyűlés tavaszi alakuló ülésétől, hogy így tiltakozzon a tisztességtelen, elcsalt választások miatt.

Régen voltam itt, de valóban nagyon szép, emlékszem rá, hogy nagyon szép hely, néha kicsit talán giccses, de mégis van a helynek egy szelleme, és egészen fájó, hogy ez nem egy országnak a parlamentje, hanem ez egy most már hivatalosan is egy választási autokráciának a színpada, ahol eljátszák a szereplők, hogy itt demokrácia van

– mondta Hadházy, utalva arra, hogy az Európai Parlament szerdán tárgyalta meg a magyar jogállamiság helyzetét, és az EP politikusai a szavazással lényegében kimondták, hogy Magyarország már nem demokrácia, Orbán Viktor választási autokráciát kiépítve betonozta be hatalmát.

#Belföld#hadházy ákos#kövér lászló#parlament#országház#országgyűlés#képviselői eskü

Címlapról ajánljuk