Belföld

A Fidesz támogatni fogja Jászberény DK-s képviselőjét, hogy időközi választás legyen

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 21:14

A képviselőtestületben patthelyzet van, de a helyi fideszesek ódzkodnak egy új választástól. Ám Pócs János optimista.

Támogatni fogja Jászberény közgyűlésének Fidesz-frakciója a DK-s önkormányzati képviselő, Gedei József indítványát a képviselőtestület feloszlatására és egy időközi önkormányzati választás kiírására – értesült a Magyar Narancs.

A lap szerint 2019-es megalakulása óta patthelyzet a jászberényi önkormányzati képviselő-testületben, ezért már többször is felmerült annak lehetősége, hogy oszlassa fel magát. A testületben egy mi hazánkos, hét fideszes és hét ellenzéki képviselő ül, a DK-s Gedei József azonban többször is a Fidesszel szavazott együtt. 

Gedei korábban alpolgármester volt, azonban a jobbikos Budai Lóránt polgármesterrel való konfliktusa miatt idén januárban lemondott.

A cikk azt írja, hogy az időközi választás megtartását a helyi fideszes parlamenti képviselő, a botrányairól és különös kijelentéseiről hírhedt Pócs János tartja a legfontosabbnak, míg a városi Fidesz-frakció ettől inkább ódzkodik, Pócs ezért inkább Gedeit nyerhette meg magának a javaslat benyújtására.

Facebook-oldalán Gedei József azzal indokolta döntését, hogy bár a DK teljes erőből támogatta Budai Lóránt polgármester választási kampányát 2019-ben, Budai a kezdeti lépések után mellőzte a DK-át.

Az MSZP-és Balogh Bélára támaszkodva, önállóan hozta meg döntéseit. Hasonlóan a malom projekt 300 milliós kifizetéséhez a Képviselő-testület oszlatása kérdésében sem kérte a DK véleményét

– fogalmazott Gedei, aki szerint Budai Lóránt korábban azt ígérte, ha jogszerű előterjesztést kap a feloszlatásra, akkor támogatni fogja azt.

Nyitókép: Gedei József és Budai Lóránt (balról jobbra) – Fotó: Gedei József / Facebook

#Belföld#dk#jászberény#fidesz

Címlapról ajánljuk