Belföld

L. Simon László: A televíziót pulóverben néztük, és nem pólóban, ahogyan a mai fiatalok megszokták a nagy jólétben

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 9:00

Szerinte normális keretek között szükséges, hogy mindenki takarékoskodjon. 

„Kicsit elkényelmesedtünk, én a gyerekeimnek is mondtam odahaza, amikor én annyi idős voltam, mint ők, akkor hazamentünk a hideg lakásba, be kellett fűtenünk, mire a szüleink hazaértek, addigra fölmelegedett valamennyire a lakás, és egyébként 

este a televíziót pulóverben néztük, és nem rövidnadrágban meg pólóban, ahogyan a mai fiatalok megszokták a nagy jólétben. 

Tehát szerintem normális keretek között szükséges is, hogy takarékoskodjunk, hogy átállítsuk a gondolkodásunkat” – mondta az energiaköltségek megugrásával kapcsolatban a HírTV hétfői adásában L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Szerinte nem tragédia, ha némelyik, múzeum alá tartozó épületet be kell zárni, mert amúgy is egy osztrákhoz hasonló rendszert kellene bevezetni. Ez azt jelenti, hogy ahol az évi látogatószám nem éri el az ötezret, és amelynek a decemberi, februári hónapban gyakorlatilag nincsen látogatója, érdemes bezárni, karbantartani, restaurálni, „egy kicsit rendbe tenni a dolgokat” – fogalmazott. 

Azt is megjegyezte, hogy ezek az időszakok lehetőséget adnának arra is, hogy a szakmai munkára nagyobb figyelmet tudjanak fordítani.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt/MTI

#Belföld#rezsicsökkentés#rezsiemelés#energiaválság

Címlapról ajánljuk