Belföld

Hadházy Ákos egy negyedmilliárd forintért felhúzott, üresen álló turistaházra bukkant

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 16:55

Csak egy iroda működik benne, de zárva van az egyetlen vécé is.

Íme a legújabb emlékmű a »Hogyan cseszte el az ország az EU-s ezermilliárdokat« témában

– írta Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, aki egy újabb, erősen megkérdőjelezhető célra elköltött uniós pályázati forrás eredményét tárta fel Veszprém megyében, a Somló hegy lábánál.

A független országgyűlési képviselő azt írta, hogy a 340 millió forintos ökoturisztikai projektből 250 milliót költöttek egy 250 négyzetméter hasznos alapterületű épületre, amelyet lényegében semmire sem használnak, emiatt üresen áll. Bár Hadházy szerint a hivatalos adatbázis alapján ajándékboltnak, információs központnak és kerékpárkölcsönzőnek is lenne helye az épületben, ezek hiányoznak. Az egyik irodában viszont a hegyközség tart ügyfélfogadást naponta délig. Az épület vécéje egyébként szintén be van zárva.

Ha valaki megfejti nekem, hogy ennek mi a fene értelme volt, küldök neki egy üveg somlói juhfark bort. Mert a turizmust nem fejleszti, az biztos. Az ökoturizmushoz pedig pláne nincsen semmi köze. Ennyi pénzből amúgy lehetett volna valóban csodákat művelni, de helyette maradt a beton, az a divat mostanában

– fogalmazott a politikus.


Nyitókép: Hadházy Ákos / Facebook 

#Belföld#hadházy ákos#somló#veszprém megye#eu-s pénz#turizmus#ökoturizmus#vidékfejlesztés#eu-pénz

Címlapról ajánljuk