Belföld

Több mint tizenhatszoros áron adnák a gázt tíz városnak és egy budapesti kerületnek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 12. 9:39

Még a fideszes polgármester is kiakadt.

„Megérkezett az MVM hivatalos ajánlata közös nagyfogyasztói gázközbeszerzésünkre, melyet kilenc másik várossal és egy budapesti kerülettel együtt versenyeztettünk. Ez mintegy 260 ezer magyar polgár önkormányzati nagy intézményeit érinti. (…) A megkapott végső ajánlat köbméter ára 1610,5 forint plusz Áfa. A jelenlegi árunkhoz képest (96,7 forint) ez 16,6 szoros áremelkedést jelent” – írta a Facebook oldalán Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes polgármestere, a posztot a Hvg.hu szúrta ki. 

Csach hozzátette: Balassagyarmaton ez az ajánlat hat intézményre szól, ennek a hat intézménynek csupán a gázzal való ellátása – ha egyáltalán nem hoznak semmilyen takarékoskodó intézkedést – „nagyságrendileg éves szinten bruttó 360 millió forintos többlet terhet jelent”.

„Ez a brutálisan magas ár is csak akkor lép életbe, ha azt mind a 11 település képviselő-testülete fedezetemelésről szóló döntéssel megerősíti. Erről szóló döntések a hét elején várhatóak – ha egy település nemet mond, akkor nem él ez az ár. Ekkor napi áras bizonytalanság lesz – ebben az esetben elengedhetetlen a Kormány beavatkozása, hogy az önkormányzati szektorban is biztosítsák a legalább havi fixált költséget (mondjuk az elmúlt hónap piaci napi átlagárán)” – írta Csach.

Balassagyarmat polgármestere nem először kel ki az ellen, hogy a településeket a kormány kivette a rezsicsökkentés hatálya alól.

Az RTL Híradó riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: Komka Péter / MTI

#Belföld#rezsi#rezsiemelés#balassagyarmat#csach gábor

Címlapról ajánljuk