Belföld

Botrány: elvitték a rendőrök a kötcsei piknikről Szabó Bálintot, miután Pintér Sándornak gyalogolnia kellett miatta

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 14:25

A szegedi önkormányzati képviselő autójával blokkolta az utat. A kocsit idejében elszállították, így Orbán Viktor 14 óra után már gond nélkül bejutott.

Megjelent a szombati kötcsei pikniknél Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő. Ő volt az, aki pénteken a határvadászok avatásán is egy személyben tüntetett a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központjánál, illetve aki a meghiúsult gazdatüntetést szervezte augusztus 20-ára.

Szabó, mint az RTL Híradó tudósítója közölte, szóváltásba keveredett a NER-elitet felvonultató rendezvényt biztosító rendőrökkel, mivel autójával elállta az érkező belügyminiszter, Pintér Sándor kocsijának útját. Pintérnek ki kellett szállnia, és gyalog megtenni az utat a kúriáig, ahol hamarosan Orbán Viktor beszédére is sor került.

Szabó kocsiját el is szállíttatták, hogy Orbán Viktornak és a többi kocsival érkezőnek már ne kelljen gyalogolnia. Orbán nem sokkal 14 óra után meg is érkezett, és nem válaszolt az őt faggató újságíróknak.

Korábban, mint a Népszava hírül adta, Póka László tartott egyszemélyes tüntetést a rendezvényen. „Magyarország diktatúra! O1G” feliratú zászlót lobogtatott. Póka, aki a Nem adom a házamat! mozgalom vezetője, azt mondta a lapnak, nemrég első sokon 500 nap börtönre ítélték, mert egy év alatt 127-szer ment tüntetni Kövér László házelnök háza elé.

Szabó Bálint decemberben bement Emmanuel Macron frania elnök és Orbán Viktor találkozójára a Várkert Bazárba, és szelfizett is az elnökkel. Erről a Híradó adott hírt januárban:

Nyitókép: Pintér Sándor a 2018-as pikniken is gyalogolt. Fotó: Varga György/MTI

#Belföld#kötcse#kötcsei piknik#szabó bálint#orbán viktor#pintér sándor#botrány#rendőrök

Címlapról ajánljuk