Belföld

Botka László Orbán útjáról: Az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia nem tetszett Szegednek

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 7:31

Fél Szegedet lezárták volna már előző nap a miniszterelnök egy órás programja miatt.

Mint arról beszámoltunk, lemondták a szegedi Móra Ferenc Múzeum elé tervezett pénteki határvadász-avatást, amelyen a tervek szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett volna. Botka László szegedi polgármester az országos rendőrfőkapitány és a Készenléti Rendőrség parancsnoka aláírásával kapott írásos meghívót a határvadászok eskütételére, ahol a meghívó szerint ünnepi beszédet mondott volna a kormányfő

A döntés okát a Miniszterelnöki Sajtóiroda nem közölte, a határvadász-avatás új helyszíne Budapesten a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központja lett, ahol ünnepi beszédet mond Orbán Viktor.

Botka László független szegedi polgármester egy Facebook-posztban reagált a kormány eredeti terveire:

Nem értem, miért akarták egy egyórás, péntek délelőtt 10 és 11 óra között megtartott ünnepség miatt előző naptól lezárni egy tejes napra a szegedi rakpartot, a Belvárosi hidat és a fél belvárost. Egy hétköznapi napon ez teljesen lebénította volna városunkat, tízezrek nem jutottak volna el a munkahelyükre, az iskolába, az egyetemre és a klinikákra. Szegednek ez az értelmetlen és túlzott hatalmi arrogancia nem tetszett.


Nyitókép: Ujvári Sándor / MTI

#Belföld#szeged#határvadász#avatás#orbán viktor

Címlapról ajánljuk