Belföld

A Médiatanács szerint káros a gyerekek személyiségfejlődésére, ha két lány egymásba szeret

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 8. 15:28

Szaúd-Arábia szerint is.

Káros lehet a gyerekek személyiségfejlődésére a Médiatanács szerint, hogy egy rajzfilmben két tizenéves lány egymásba szeret, és csókot is váltanak – válaszolta az rtl.hu megkeresésére a testület, majd erről egy közleményt is kiraktak a honlapjukra. 

Mint korábban írtuk, öten is feljelentették a magyar médiahatóságnál a Netflixet a Jurassic World: Krétaköri tábor című rajzfilmsorozat kérdéses epizódja miatt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa le is folytatta a vizsgálatot, és megállapította, hogy a kifogásolt jelenet, illetve „a szereplőket üldöző, ijesztő lények megjelenítése káros lehet a gyermekek személyiségfejlődésére”.

A Médiatanács megjegyzi azt is, hogy mivel a Netflix hollandiai bejegyzésű társaság, az ottani szabályok vonatkoznak rá, így a magyar hatóság nem járhat el vele szemben. Értesítik viszont a holland médiahatóságot, és tőlük kérik az eset kivizsgálását.

A Háttér Társaság korábban az rtl.hu-val közölte: abszurdnak tartják, hogy a Médiatanács egyáltalán lefolytatta a vizsgálatot.

A szexuális irányultság mindannyiunk természetes tulajdonsága. Ezzel a boszorkányüldözéssel az állami szervek megint azt érzékeltetik az LMBTQI emberekkel, hogy ők másodrendű állampolgárok

– fogalmazott a szervezet, amely szerint a sorozatban látottak senkit nem érintenek károsan.

A BBC szerdai híre szerint egyébként Szaúd-Arábia és az Arab-öböl államai is követelik a Netflixtől, hogy tüntesse el ugyanezt a jelenetet, mert sérti az iszlám vallást és társadalmi értékeket.

#Belföld#nmhh#médiatanács#lmbtq#netflix#csók

Címlapról ajánljuk