Belföld

Ellenzéki háború robbant ki Szigetszentmiklóson, a Fidesszel való kollaborációval vádolnak több pártot

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 19:59

A front egyik oldalán a Márki-Zay Péter mozgalmának tagjaként megválasztott polgármester az MSZP-vel és a Jobbikkal, a másik oldalon pedig a Momentum és a DK áll.

Gyurcsik József, a Momentum szigetszentmiklósi önkormányzati képviselője számolt be arról egy közleményben, hogy szerdán a Fidesz átvette a hatalmat a városban, ahol 2019-ben még Márki-Zay Péter mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) színeiben indult Nagy János polgármester – írta a hvg.hu.

A momentumos képviselő szerint Nagy János, valamint az MSZP és a Jobbik helyi képviselői segítségével a kormánypárt leváltotta bizottsági elnöki tisztségeikből a Momentum és a DK képviselőit.

A helyi DK-s politikus, Jószai Attila önkormányzati képviselő is kiadott egy nyilatkozatot, amely szerint Nagy János polgármester végleg igazolta, hogy „számára az út a Fideszen keresztül vezet tovább, amikor civil, DK-s, momentumos és MSZP-s képviselők, bizottsági elnökök, delegáltak és felügyelőbizottsági tagok helyére személyes ismerőseit, valamint a Fidesz delegáltjait ültette”. 

Nyitókép: Youtube

#Belföld#ellenzék#fidesz#mszp#momentum#demokratikus koalíció#jobbik

Címlapról ajánljuk