Belföld

Bottal verte másfél percen keresztül a kecskéjét a férfi, állatvédők jelentették fel

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 4. 15:06

A brutális videón látszik, hogy a láncon tartott, védtelen állat nem tudott hova menekülni.

A Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány osztotta meg az alábbi videót a Facebook-oldalán, amelyen az látható, hogy

egy férfi egy hosszú bottal csaknem másfél percen keresztül ütlegel egy leláncolt kecskét, amely hiába próbál menekülni az ütések elől.

A videóból, illetve a leírásból nem derült ki, hogy miért támadt az állatra a gazdája. Az alapítvány munkatársai egy vasárnapi posztban azt írták, hogy korábban már kaptak bejelentést arról, hogy a videón szereplő férfi négy kecskét tart kikötve a tűző napon, ráadásul étlen-szomjan. 


Az alapítvány részéről személyesen jártak utána az ügynek, a helyszínre velük ment egy kecskékkel is foglalkozó gazdálkodó, illetve folyamatosan kapcsolatban álltak egy másik gazdával is.

A helyszínen az állatok előtt vödrökben volt víz, egy egész vödörnyi alma volt nekik kitéve, igaz láncon voltak, de folyamatosan odébb kötötték őket, hogy legyen mit legelniük. Ezt azonnal észre lehetett venni a nyomokból, és az elpotyogtatott kecske bogyókból. Ezen felül láthattuk óljaikat, a megvásárolt egyéb takarmányokat, tehát a láncon kívül rossz tartásnak a nyomát sem véltük felfedezni, és ezt segítőink is megállapították

– írták a bejegyzésben, hozzátéve, hogy ezt követően látták ők is a bántalmazásról készült videót.

Az alapítvány a posztban azt ígéri, feljelentést tesznek az ügyben és mindent meg fognak tenni azért, hogy a kecskék elkerüljenek a gazdától.

Nyitókép: Facebook

#Belföld#állatkínzás#kecske

Címlapról ajánljuk