Belföld

A köztévétől távozó Németh Balázs Deutsch Tamás testvérét válthatja

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 29. 9:13

Németh Balázs miatt többször elmarasztalták a közmédiát, mert élő adásban tett negatív megjegyzéseket az ellenzékre.

A köztévétől távozó Németh Balázs lehet Deutsch Tamás testvérének, Deutsch Péternek az utódja az atlétikai világbajnokságot koordináló testületben, írta meg a Népszava

A lap emlékeztet, hogy egy váratlan kormányhatározat után a napokban derült ki, hogy a jövőre esedékes budapesti atlétikai világbajnokság szervezését és rendezését lebonyolító testület élére kormánybiztost neveznek ki, aki a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám lesz. Ezzel gyakorlatilag kivették a lényeges döntéseket Deutsch Péter kezéből, aki a Budapest2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, egyúttal az atlétikai világbajnokság projektvezetője.  

A kormányhatározatot a Magyar Közlönyben kiszúró Telex úgy fogalmazott, hogy a kormány azért döntött a jelentős átszervezés mellett, mert „elszámolási hiányosságokat tapasztalt”. Ennek nagysága és mértéke egyelőre kérdéses, de a Népszava hitelt érdemlő informátora szerint a vitatott tétel akkora, hogy ez már „szabad szemmel is jól látható”.

Németh Balázs a napokban „közös megegyezéssel” távozott a közmédiától, mondván, többéves képernyős munka után „új kihívásokra” vágyott, és ezek elé nem kívánt akadályt gördíteni az MTVA. Németh Balázs miatt többször elmarasztalták a közmédiát, mert élő adásban tett negatív megjegyzéseket az ellenzékre.

Nyitókép: Cseke Csilla / MTI

#Belföld#németh balázs#mtva#állami média#deutsch péter

Címlapról ajánljuk