Belföld

Felmondott a közszolgálati Híradó legismertebb arca

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 17:57

Németh Balázs miatt többször elmarasztalták a közmédiát, mert élő adásban tett negatív megjegyzéseket az ellenzékre.

A Media1.hu információi szerint beadta a felmondását Németh Balázs műsorvezető, az M1 Híradó hírolvasója az MTVA-nál (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap). A portál szerint Németh hosszú ideje fontolgatta már a távozását. 2020-ban egy időre el is tűnt a képernyőről belső konfliktusok miatt, ám akkor végül visszatért a képernyőre.

Egy-két héten belül kiderülhet, hogy merre folytatja majd karrierjét az M1-nél töltött hosszú évek után az M1 egyik legismertebb arca, aki állítólag több helyről is lehetőséget kapott.

A Media1 szerint szakmai okokkal magyarázta Németh Balázs a köztévéseknek a felmondását.

A szakmai okokat valószínűleg nem Németh Balázs politikai hozzáállásában kell keresni. A hírolvasó rendszeresen tett élő adásban az ellenzéki poltikusokat és pártokat bíráló megjegyzéseket a főleg kormánypárti szempontokat érvényesítő Híradóban, ami miatt a Médiatanács több alkalommal elmarasztalta az MTVA-t. 

A Blikk szerint azonban nem közös megegyezés volt, hanem a híradósnak betelt a pohár. Egy köztévés forrásuk elmondta: „ a sok-sok amatőrizmusból lett elege, ő ugyanis vérbeli profi, és nehezen viselte, hogy egyre több szakmailag alkalmatlan ember vette körül. De nemcsak ez vezetett a döntéséhez, hanem az is, hogy a híradózás területén már mindent elért, amit lehetett, ezért tovább akart lépni, saját műsort szeretett volna.”

Azonban a hírek szerint felettesei nem támogatták ezt a törekvést.

A Media1 szerint Németh Balázs havi bruttó 1 millió 739 ezer forintos alapbérért dolgozott a Híradónak, a 24.hu szerint pedig a műsorvezető felesége két trafikkoncessziót is elnyert Nagykovácsiban, családi betéti társaságuk ezen felül havi 435 ezer forint plusz áfáért kapott megbízást a Tüskecsarnok nevű komplexum PR és kommunikációs feladatainak ellátására a Nemzeti Sportközpontoktól.

Nyitókép: Németh Balázs – Fotó: Cseke Csilla / MTI

#Belföld#németh balázs#m1#felmondás

Címlapról ajánljuk