Belföld

Kitiltották Egerből azt a borászatot, amely vizet csapolt a haldokló Tarna folyóból

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 26. 15:21

Az egri közgyűlés döntése szerint a borászat nem jelenhet meg az önkormányzati rendezvényeken.

11 igen szavazat és 3 tartózkodás mellett elfogadta csütörtökön az egri közgyűlés Mirkóczki Ádám polgármester javaslatát, hogy tiltsák ki az aldebrői Tóth és Tóth Pincészetet az egri önkormányzat rendezvényeiről – számolt be a hírről az Egri Ügyek

Az rtl.hu számolt be róla először, hogy a Heves megyei Tarna folyó idén júliusban teljesen kiszáradt, miután a Tóth és Tóth Pincészet a kiszáradó folyó felső folyásán gáttal és szivattyúval vételezett vizet.

A pincészet tulajdonosa azzal védekezett, hogy évtizedek óta rendelkezett vízkiviteli engedéllyel. Az illetékes vízügyi hatóság közigazgatási eljárása jelenleg is zajlik.

A csütörtöki közgyűlésen az MSZP-s Mirkóczki Zita – aki saját bevallása szerint még a Tarnát sem látta – arra hívta fel a figyelmet: nem tisztességes jogi döntések nélkül befeketíteni egyetlen vállalkozást sem. Az önkormányzati képviselő attól tart, hogy ez a döntés precedenst teremthet, és így a „jövőben bárkire kígyót-békát lehet hajigálni” az egri közéletben, ezért nem kívánja támogatni a polgármester javaslatát.

Mirkóczki Ádám polgármester azonban azzal védte javaslatát, hogy éppen az a cél, hogy Eger precedenst teremtsen, és eszébe se jusson a jövőben senkinek hasonló természetkárosításokat elkövetni.

Nyitókép:  Blahó László / Kompolti Polgárőr Egyesület

#Belföld#borászat#kitiltás#eger#tarna

Címlapról ajánljuk