Belföld

Elhallgat jövő héttől a Tilos Rádió

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 17:30

Frekvencia híján csak online lesz hallgatható.

Szeptember 3-án lejár a Tilos Rádió műsorszolgáltatási szerződése, így befejezi a földi sugárzását a 90.3 frekvencián – írták csütörtökön a rádió Facebook-oldalán.

A Tilos Kulturális Alapítvány, a rádió fenntartójaként, 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, mely a következő 10 évre biztosítaná a földi sugárzásukat. A döntést a Médiatanács hozza majd meg. Ám a döntésig az adást mindenképpen be kell szüntetni a szerződés lejárta miatt.

…ha elnyerjük a frekvenciát, ideiglenesen akkor is el kell búcsúznunk az étertől, ám csak egy rövid időre. Ez esetben a sugárzást megelőzi néhány kötelező procedúra, főképp az új műsorszolgáltatási szerződés megkötése, melyeket igyekszünk természetesen minél gyorsabban abszolválni. Ezeket követően kapjuk meg az ún. rádióengedélyt, amely birtokában indulhat a Tilos Rádió újabb – és ne legyen kétségünk – kalandos fejezete

– írták a bejegyzésben.

A Médiatanács még idén áprilisban jelentette be, hogy sorozatos jogsértések miatt nem hosszabbítják meg a Tilos Rádió frekvenciahasználati engedélyét.

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#tilos#frekvencia#rádió

Címlapról ajánljuk