Belföld

Elveszi a Tilos Rádió frekvenciáját a Médiahatóság

rtl.hurtl.hu

2022. április 14. 14:54

Hét év alatt nyolc jogsértést követett el a budapesti rádiócsatorna a médiatanács szerint.

A médiatanács nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró, Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége, a törvényi rendelkezéseknek megfelelően kizárt – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek.

Emellett a jogosultság időtartama alatt további négy esetben ismételt jogsértést is megállapított a médiaszolgáltatóval szemben a médiatanács, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt.

A közlemény szerint a médiatanács célja, hogy a médiaszolgáltatási lehetőség folyamatos hasznosításának érdekében minél előbb meghirdesse a frekvencia használatára irányuló pályázatot.

Nyitókép: A Tilos Rádió budapesti stúdiója 2015. február 28-án. – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#tilos#rádió#médiatanács#frekvencia

Címlapról ajánljuk