Belföld

Megbüntették a Lidlt a hatósági áras termékek hiánya miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 25. 12:02

Nem volt elég nagy a kínálat, vagy egyáltalán nem lehetett kapni egyiket sem, majdnem négymillió forintos bírságot kaptak.

A Lidl kiskereskedelmi láncot összesen majdnem négymillió forintra bírságolták a fogyasztóvédelmi hatóságok, mert több boltjában sem tartottak elég mennyiséget a hatósági áras termékekből – jelentette a Világgazdaság. A lap cikke szerint legalább négy esetben követett el jogsértést a Lidl Magyarország Bt..

Egy barcsi üzlet egymillió forintos büntetést kapott, mert egyáltalán nem árult hatósági áras lisztet, és ugyanígy járt egy siófoki Lidl is, ahol szintén a liszt hiányzott a polcokról.

A legnagyobb, 1,8 millió forintos büntetést egy székesfehérvári Lidl kapta, ahol szinte egyetlen egy hatósági árast terméket sem találtak az ellenőrzéskor – írta a vg.hu.

Végül egy másik székesfehárvári üzletet 150 ezer forintos büntetéssel sújtottak, mert nem volt náluk elég csirkemell.

Korábban az Aldi kapott egymillió forintos fogyasztóvédelmi bírságot , mert februárban, a bevezetés napján a lánc egyik pécsi boltjában az engedélyezett árnál tíz forinttal drágábban árulták a kristálycukrot.

Nyitókép: A Lidl élelmiszer-kereskedelmi hálózat céglogója a fővárosban, Kőbányán, a Maglódi úton lévő áruházánál. Fotó: MTVA/Bizományosi / Róka László

 

#Belföld#lidl#hatósági ár#hatósági áras termék#büntetés#fogyasztóvédelem

Címlapról ajánljuk