Belföld

Tatabányán nem lehet akármikor szülni: csak hétköznapokon és napközben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 23. 16:55

A helyi kórház Facebookon figyelmeztette a kismamákat.

Aki Tatabányán, vagy környékén lakik, és esetleg szülni szeretne mostanában, számoljon azzal, hogy a helyi kórházban erre csak hétköznapokon és napközben van lehetőség, figyelmeztetett az intézmény Facebookon.

A Szent Borbála Kórház posztjai szerint más időszakokban legközelebb a győri és a székesfehérvári megyei kórházak osztályain tudják fogadni a kismamákat.

A Magyar Hang arról írt: a kórház közölte, hogy „nyári szabadságolások miatt átmenetileg” augusztus 19-én, augusztus 23-án, augusztus 26-án, augusztus 28-én és augusztus 30-án „ügyeleti időben a tatabányai Szent Borbála Kórház ellátási területéhez tartozó lakosok szülészet-nőgyógyászati betegfelvételét és az új esetek ellátását más intézmények végzik”.

Nem ez az első hasonló eset mostanában. Az eddig is komoly problémákkal küzdő egészségügyben nemrég egy teljesen új helyzet állt elő. A szakemberhiány miatt vannak olyan kórházak ahol csak adott napokon, de olyanok is, ahol már egyáltalán nem lehet szülni. Erről Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász beszélt a Reggeliben.


Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Belföld#tatabánya#szülészet#kórház#nyár#szabadság

Címlapról ajánljuk