Belföld

Kirúgta a Jobbik vezetése Jakab Péter kabinetfőnökét, akivel korábban hírbe hozta a kormánypárti média

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 17. 21:39

Molnár Enikő 12 évet dolgozott a Jobbiknak.

Kirúgta a Jobbik vezetése Molnár Enikőt, aki Jakab Péter kabinetfőnökeként vált ismertté, írja a Telex. A nő 12 éve dolgozott a pártban, 2016 előtt önkéntesként. Mivel Jakab jobbkeze volt, számítani lehetett arra, hogy a volt pártelnök után ő is távozni fog. Jakab és Molnár a választások előtt állítólagos viszonyuk miatt kerültek be gyakran a kormánypárti sajtóba.

Azonban végül nem ő lépett ki, hanem a vezetés bontott vele szerződést. A párt így szeptembertől nem számít a munkájára, és végkielégítés sincs kilátásban. Tervei szerint első körben csak kívülről segíteni Jakab Péter vélhetően hamarosan párttá alakuló mozgalmát, A Nép Pártjánt, közben pedig bejelentkezik a munkaügyi központban álláskeresőként.

A Jobbik több tagja és vidéki szervezete is jelezte már, hogy követné a volt elnököt a mozgalomba. A jobbikos belviszály az utóbbi időkben annyira elfajult, hogy kamera előtt veszekedett a Jobbik alelnöke, Potocskáné Kőrös Anita és Molnár Enikő.

Jakab nemrég arról beszélt: Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát, mert nem a Jobbik listájáról jutott be az országgyűlésbe, hanem a közös ellenzékiről, és szerinte a szavazóinak tartozik azzal, hogy továbbra is képviseli őket a Parlamentben.


Nyitókép: Jobbik Magyarországért Mozgalom / Facebook

#Belföld#molnár enikő#jobbik#jakab péter#a nép pártján

Címlapról ajánljuk