Belföld

„Ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része” – üzeni a megyei elnök

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 18:03

Ismét pártszakadás készülődik a Jobbiknál.

Elhagyja a Jobbikot a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke, és elmondása szerint nem ő lesz az egyetlen, írja a Telex. Salamon Gergő azt mondta a lapnak: „ha Jakab Péter úgy döntene, hogy új pártot alapít, akkor nemcsak én fogok vele menni, hanem jó eséllyel a kelet-magyarországi tagság jelentős része”.

Salamon elmondása szerint a folyamat végén mindössze egy tagszervezet, és csupán négy-öt párttag maradhat a megyében. Várhatóan ő, és a kilépő társai is Jakab Péter új formációjához csatlakozni. Korábban a párt Pest megyei elnöke is bejelentette, hogy otthagyja a pártot, mivel számára Jakab kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban.

A Jobbikban hasonló szakadások történtek Vona Gábor távozásakor is, most pedig Jakab kapcsán áll a bál: a politikus szerint „vége a Jobbiknak”. Jakab 12 év után távozik a pártból, amelynek nemrég még az elnöke és miniszterelnök-jelöltje is volt. Nem adja vissza viszont országgyűlési képviselői mandátumát, mert nem a Jobbik listájáról jutott be az országgyűlésbe, hanem a közös ellenzékiről, és szerinte a szavazóinak tartozik azzal, hogy továbbra is képviseli őket a Parlamentben. A fejleményekről az RTL Híradó is beszámolt:

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#jobbik#jakab péter#párt#viszály#szakadás#parlament

Címlapról ajánljuk