Belföld

Karácsony Gergely: Felülírjuk a kormányrendeletet, megvédjük Budapest fáit!

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 18:07

Az önkormányzat nem engedélyezi, hogy természetvédelmi területein tarvágás legyen.

„A környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg. A Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésére beterjesztem azt a rendeletmódosítást, ami nem engedi meg Budapesten, hogy a természetvédelmi területeken tarvágást alkalmazzanak” – jelentette be Karácsony Gergely a Facebookon.

A kormány szándékát, hogy engedélyezze a tarvágást a természervédelmi területeken példátlanul rövidlátónak, valamint felelőtlennek nevezte. Azt írta:

itt az ideje, hogy véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak, és ehelyett legalább az önkormányzatok képesek legyenek a jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kezelni az energiaválságot és a klímaválságot.

Arról is beszélt: a kormánynak 12 éve lett volna arra, hogy a felelős energiapolitika a zöld források használatát és nem az erdők kivágását jelenti, és hogy fenntartható rezsicsökkentést hozzon létre „az épület- és nyílászáró szigetelésével, a megújuló energiák használatával, és még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, hát uniós forrásokból.” Szerinte ezt a lehetőséget és a pénzt is elherdálta a kormány.

Péntek estére az LMP szervezett tüntetést eredetileg az Agrárminisztérium elé. Erről folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be. A tűzifahelyzettel korábban az RTL Híradó is foglalkozott.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#karácsony gergely#természetvédelmi terület#tarvágás#kormányrendelet#tüntetés#budapest

Címlapról ajánljuk