Belföld

Megkérdezték Cser-Palkovics Andrást, lesz-e baja a Fideszben a tűzifarendelet kritikája miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 10. 17:09

Székesfehérvár fideszes polgármestere kifejezte néhány önálló gondolatát a kormány által megkönnyített fakivágások kapcsán.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András a Facebookon a tömeges fakivágásokat lehetővé tevő kormányrendeletről írta meg véleményét. Szerinte például fontos lenne az ilyen kérdéseket az önkormányzatok hatáskörébe utalni, továbbá félő, hogy a magánerdők tulajdonosai a magas piaci árak miatt kiárusítják erdőiket.

A Blikk megkérdezte Cser-Palkovicsot, hogy lehet-e problémája amiatt a Fideszben, hogy némileg kritikusan áll hozzá a tűzifa-rendelethez. A válasza alapján nincs mitől félni, a kormánypárt szabad és demokratikus:

Nem, a Fideszben mindig is lehetett vitatkozni, sőt, elvárás az, hogy az ember kiálljon a szakmai, szakpolitikai véleményéért. A megkötés annyi, hogy ha vitába bocsátkozik az ember, legyen felkészült. Az a feltételezés, hogy a Fideszben nem lehet vitatkozni, onnan ered, hogy a közösségünk mindig összezár, amikor politikai támadás ér minket. De ez nem jelenti azt, hogy fontos kérdésekben ne lehetne vitázni. Ellenkezőleg, ez a jó kormányzás, a jó politizálás egyik kulcsa, amely nélkül nem szavaznának bizalmat nekünk az emberek immár 12 éve minden választáson

– fogalmazott Cser-Palkovics.

Nyitókép: Cser-Palkovics András / Facebook

#Belföld#székesfehérvár#fidesz#cser-palkovics andrás#polgármester#tűzifa

Címlapról ajánljuk