Belföld

Horvátországba repült a honvédségi luxusgép, Orbán pedig egy horvát szigeten kezdte meg nyaralását

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 7. 17:31

Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra a képernyőfotót, amely a Flightradar légiforgalom-követő honlap adatait rögzítette.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a horvát sajtó által közzétett fotó alapján a horvátországi Brac szigetén nyaral. A fotót vasárnap osztotta meg a magyar kormányfő által meglátogatott horvát étterem, vagyis augusztus 7-én Orbán már biztosan Horvátországban tartózkodott.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztott meg képernyőfotókat a miniszterelnök által az Egyesült Államokba tett látogatásához használt Dassault Falcon 7X buisness jet kategóriás honvédségi repülőgép útjáról, amelyek a Flightradar légiforgalom-követő honlapról származnak.

Ezek alapján a honvédségi gép augusztus 5-én érkezett vissza Budapestre Orbán Viktor miniszterelnökkel a fedélzetén.

A gép ezután alig 45 perc múlva továbbindult a kecskeméti repülőbázisra, onnan pedig Horvátországba, a tengerparti régióba indult, ahol aznap dél körül landoltak is.

Horvátországba repült a honvédségi luxusgép, Orbán pedig egy horvát szigeten kezdte meg nyaralását

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a repülőgép fedélzetén tartózkodott-e a jelenleg Horvátországban nyaraló Orbán Viktor. A hvg.hu mindesetre azt írta, hogy Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke augusztus 5-én 17 órakor arról posztolt, hogy Orbán Viktor kormányülésen vesz részt. Vagyis ha a fotó tényleg akkor készült, amikor Havasi posztolta, akkor Orbán nem tartózkodhatott a horvátországi Zadarba induló, 12 óra környékén meg is érkező gépen. Azonban ugyanez a honvédségi Dassault másnap, augusztus 6-án megjárta Split városát is, ami alig 20 kilométerre van Brac szigetétől, ahol Orbán a nyaralását tölti.

Kérdéseket küldtük a Miniszterelnöki Sajtóiroda részére, hogy megtudjuk: a miniszterelnök a horvát tengerpartra tartó honvédségi gép fedélzetén utazott-e, és ha igen, milyen célból utazott Horvátországba, illetve milyen célból szokta használni a honvédségi repülőgépeket. Amint választ kapunk, közölni fogjuk.


Nyitókép: Dassault Falcon 7X repülőgép fedélzete Kecskeméten, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisán 2020. február 27-én. – Fotó: Ujvári Sándor / MTI

#Belföld#hadházy ákos#orbán viktor#honvédség#luxusrepülő

Címlapról ajánljuk