Belföld

A honvédségi luxusgéppel repült Orbán az amerikai jobboldali találkozóra

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 22:27

A buisness jet kategóriás utasszállító egészen Texasig repíti a miniszterelnököt és kíséretét.

Rendszeresen használja hivatalos utakra Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Honvédség által 2018-ban, kettő darab buisness jet kategóriás (főleg nagyvállalatok és milliárdosok magángépeként használt) Dassault Falcon 7X típusú kisrepülőgép egyikét. A repülők vásárlását négy évvel ezelőtt felderítési, speciális szállítási- és futárfeladatokkal indokolták, de lényegében csak állami vezetők szállítására használják.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államokba utazott, ahol részt vesz az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference), és kétoldalú találkozókat is bonyolít. A delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke is.

Bár Orbán Viktor ezúttal nem állami, egyházi, illetve üzleti vezetőkkel találkozik, hanem az őt meghívó, amerikai jobboldali közösség tagjaival, ennek ellenére ismét a Dassault Falcon 7X-et választották a konferencia helyszínére, az Egyesült Államok Texas államába, Dallas városába való eljutáshoz. Ez Orbán Balázs Twitter-bejegyzéséből derült ki, aki indulás lelkesen szelfizett a delegáció másik tagjával, Németh Zsolttal.


Nyitókép: Orbán Balázs / Twitter

#Belföld#orbán viktor#honvédség

Címlapról ajánljuk