Belföld

Csősz Bogi válása, ezerforintos kenyér, egy síron túli esküvő és az RTL archívumának kincsei – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 7. 15:32

Miután átszabták a benzinárstopot, a fél ország üzemanyag után kajtatott, majd a pánikszerű rezsiszámolgatás hatására káosz alakult ki az áramszolgáltatóknál. De ha mindez nem lenne elég, még az élelmiszeradagok is összezsugorodtak a boltok polcain. Csősz Bogi elvált, egy síron túli esküvő beteljesült, Kulka János stroke-ja óta először beszélt színpadon, Béres Anett először nyilatkozott a balszerencsés teaszeánsz óta, Schobert Norbiból előbújt az apatigris, más celebapák pedig a szülés utáni depressziójukról vallottak. 

Hajsza a benzinért – akár ezt a címet is adhatnánk a benzinárstop átszabása kapcsán látott jeleneteknek, ez azonban nem egy film, hanem a magyar valóság: múlt szombaton Gulyás Gergely bejelentése után (illetve még a bejelentés előtt a legrosszabbtól tartva) sokan a benzinkutakra rohantak, hogy még délig csökkentett áron tankolhassák meg céges autóikat. Országszerte sorok voltak a kutakon.


Másnap az RTL Híradó rejtett kamerával járt utána, hogy mennyire tartják be a benzinkutakon a részben eltörölt benzinárstop szabályait:


Nem csak a gázolajjal, az étolajjal is megy a kavarás. A Fókusz rejtett kamerával járt utána, hogyan virágzik az étolajbiznisz az árstop miatt Komáromban: kiderült, hogy 240 forintot keresnek egy liter ételolajon azok, akik kartonszámra veszik és viszik az olajat Szlovákiába a komáromi üzletekből. 


Mindeközben a boltok polcain összezsugorodtak az élelmiszeradagok. Jó fogás ez az élelmiszerláncoktól, hiszen így ugyanannyit (vagy nem sokkal többet) fizetünk bizonyos termékekért, de az csak a szemfüles vásárlóknak tűnhet fel, hogy például jóval kevesebb szalámit kapunk a pénzünkért, mint tavaly ilyenkor. 


Sok élelmiszerrel ellentétben a pékáruk nem zsugorodtak össze, csak az áruk nőtt meg drasztikusan. A sokszorosára nőtt rezsi, az alapanyagok drágulása és a megugrott szállítási költségek miatt hamarosan a legolcsóbb kilós kenyér ára is elérheti az ezer forintot. 


Míg a pékek árat emeltek, addig az átlagfogyasztók tanácstalanul élték meg a rezsicsökkentés korlátozásának első napját. A legtöbben kétségbeesésükben az MVM-et hívták, de az áram- és gázszolgáltatók nem készültek fel rá, hogy ennyi fogyasztó egyszerre keresi őket, ezért csak növekedett a pánik.


De hogy pontosan még kik jogosultak a rezsicsökkentésre, az még a könyvelőket is elbizonytalanította. Az RTL Híradónak nyilatkozó adószakértő azonban tisztázta a dolgot: 


Az MVM-et nemcsak a dühös fogyasztók, hanem az állatvédők is hívták, miután négy darabba szakadt egy gólya Farmoson. A védett állatot agyoncsapta az áram. Az is kiderült, hogy mindez nem egyedi eset Magyarországon, évente nagyjából 260 ezer madár pusztul el az áramvezetékek miatt. 


Az elszabaduló árak mellett a klímaváltozás miatt is tarthatunk a jövőtől. Országszerte száradnak ki a folyók, patakok: pocsolyává zsugorodott horgásztó Debrecen környékén, csontszáraz folyómeder Heves megyében és kritikusan alacsony vízszint a Velencei-tóban. A Fókusz riportere bejárta Magyarországot, hogy megnézze, hány tó és patak száradt eddig ki.


A sztárok tudják, hogy hova érdemes elmenekülni a hőség és a stressz elől. A Fókusz megnézte a milliárdos Polgár család balatoni okos présházát, a Járai házaspár horányi „birtokát” és Oszvald Marika kétemeletes, panorámás nyári lakjáról is kiderült, hogy igazán alkalmas a kikapcsolódásra.


Nem mindenkinek sikerül viszont jól a nyaralás: sőt van, akinek egyenesen tragédiával végződik. Blága Tünde szépségkirálynő egy megrendítő riportban vallott arról, hogyan nyelte szeme láttára szerelmét a tenger.


Elhunyt párjáért küzdött Hatvaniné Erzsébet, aki nem adta fel a küzdelmet, így végül beteljesíthette Dobos Attila utolsó kívánságát: hozzámehetett a halott szerelméhez. Erzsó 2020. december 30-án mondott igent a zeneszerzőnek, az esküvőt idén áprilisban tartották volna meg, de már nem tudták, Dobos Attila hosszú betegség után idén januárban halt meg. Erzsó ennek ellenére úgy döntött, a síron túl is tető alá hozza a házasságot.


Csősz Bogi azonban inkább úgy döntött, elválik. Bogi és a török milliárdos Burak Talu 2010-ben házasodtak össze, ezután a sepsiszentgyörgyi lány élete maga lett a megtestesült álom. Ám 12 év házasság és 14 év szerelem után mégis elvált az álompár. Csősz Bogit az okokról faggatta a Fókusz.


Olyan magyar hírességek is akadnak, akik csöppet sem siették el a házasságot. Ilyen például Pál Dénes is, aki a Reggeliben mesélt arról, miért csak 9 év után vette el gyermeke anyját.


Igazi világsztárok is feltűntek hazánkban a tikkasztó hőségben. Aki még lát a kánikulától, az könnyen összefuthat Budapest utcáin a fővárosban forgató Zendayával, Javier Bardemmel vagy akár Johnny Depp-pel is. A Fókusz azokat a szerencsés magyarokat kutatta fel, akiknek ez már sikerült.


Ám a magyarok között is vannak értékes celebek, például A Konyhafőnök zsűritagjai is. Fördős Zé és Rácz Jenő taroltak a Forbes magazin legértékesebb celebeket összesítő listáján. Zé már kilenc éve szerepel rajta, idén ő lett a legkedveltebb híresség, Rácz Jenő pedig először került fel a listára. Fördős Zé azt is elárulta a Reggeliben, hogy mit csinál, ha hatórás siklóernyőzése közben nem tudja visszatartani a vizeletét, Rácz Jenő pedig arról beszélt, hogy idén először mennek nyaralni kislányával, Kamillával.


Míg Rácz Jenő repes az apai örömöktől, addig sok sztárapuka bevallotta, hogy nekik bizony szülés utáni depresszióval is meg kellett küzdeniük: ilyen például Lofti Begi is, aki csak felesége ultimátuma hatására tudott kimászni a mentális gödörből.


Schobert Norbi depressziós nem, csak erőszakos lett az apaságtól, legalábbis amikor a lányát támadják. A fitneszguru arról beszélt a Reggeliben, hogy gyerekeiért akár ölni is tudna.


Csonka András pedig azt is elárulta az rtl.hu-nak, hogyan néz ki egy tökéletes randi, és hogy szeretne-e repülni. 


Kulka János csütörtökön először beszélt színpadon a stroke-ja óta. Egy mogorva nagypapát játszik Bíró Bence Magyar tenger című színdarabjában, amit a Szentendrei Teátrum programjában láthatott a közönség.


Jobban van Béres Anett is, aki először szólalt meg a kis híján tragédiával végződött teaszeánsz után, mégpedig a Fókusznak.


Hiába van róla felvétel, nem találták meg a rendőrök azt az autóst, aki életveszélyes manőverrel előzte meg, majd kényszerítette fékezésre egy kisgyerekes család kocsiját a 83-as úton Győrnél, még áprilisban. A száguldozó azt állította, hogy rendőr, és arra utalt, hogy úgyis elsikálják az ügyet. Az eljárást most szüntették meg. A német rendszámú Audi szabálytalan sofőrje nem lett meg, de az őt fedélzeti kamerájával rögzítő apa 20 ezres bírságot kapott, mert átlépte a záróvonalat.


És végül jöjjenek '90-es évek, amikor még nem kellett tépelődni a klímaváltozáson, a rezsin és a benzinárstopon. Évtizedes kincsek kerültek elő az RTL archívumából: ilyen volt Zámbó Jimmy, a 14 éves Zimány Linda, vagy a 6 éves Miller Dávid, amikor először feltűnt a képernyőn.

 

#Belföld#a hét videói#csősz bogi#benzin#kenyérár#kulka jános#benzinárstop#schobert norbi#csonka andrás#Bulvár#Videó

Címlapról ajánljuk