Belföld

Újabb korlátozás: a Mol naponta csak egyszer enged hatósági áras benzint tankolni

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 16:58

Erről az új szabályrészletről eddig nem sok szó esett.

A 24.hu cikke szerint az új, július 30-ától bevezetett új rendelet nyomán akadnak még érdekességek és bizonytalanságok. A lap egyik olvasója reggel 10 litert tankolt este pedig szintén ugyanennyit. Mindkét alkalommal ellenőrizték a forgalmiját a Mol-kúton, ahol tankolt. Kiderült, hogy a második alkalommal már nem tankolhatott kedvező áron, mert a leolvasáskor jelezte a rendszer, hogy aznap már tankolt egyszer kedvezményes áron. Igaz, hogy csak 10 litert, de akkor is.

Egy másik olvasó is hasonlóan járt, ő 23 litert tankolt reggel, majd 23 litert próbált este, de a második tankolás nála is drága lett. Mint kiderült: nem kutanként lehet ársapkásan tankolni, hanem mennyiségtől függetlenül csupán napi egy alkalommal.

A Mol erről a szabályozásról eddig kevés szót ejtett, csak a napi 50 literes limitet lehetett hallani a sajtóban és a társaság közleményeiben. Bujdos Eszter a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója elmondta, hogy

a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől.

A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek – tette hozzá Bujdosó Eszter.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy mindemellett megmaradt az 50 literes korlátozás is.

A szakértő szerint ez a korlátozás leginkább a vidéki fogyasztókat érinti, mivel ők rendszerint egy nap többször is elmennek tankolni. Nekik ezentúl mindig az első tankolás lesz hatósági áras, a többit csak piaci áron kaphatják majd.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / Getty Images

#Belföld#mol#benzin#ársapka#hatósági áras#tankolás#üzemanyag

Címlapról ajánljuk