Belföld

Orbán Viktor kommunistázott, Gyuri bácsizott és nőimitátorozott texasi beszédében

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 21:46

Magyar idő szerint csütörtök este lépett fel a dallasi CPAC jobboldali dzsemborin Orbán Viktor. 

Dallasban van a magyar kormányfő, ahol csütörtökön este „Hogyan harcolunk” címmel tartott beszédet a Conservative Political Action Conference (Konzervatív Politikai Akciókonferencia), azaz CPAC rendezvényén. Arról, hogy látogatása milyen hullámokat vetett az amerikai közvéleményben, ebben a cikkünkben írtunk.

Orbán Viktor úgy kezdte beszédét, hogy elmondta:

a legfőbb különbség hazáink között, hogy sajnos a Ewing vállalat nem fizet társasági adót Budapesten.

Orbán ezután arról beszélt, hogy mi, magyarok örökké harcoltunk a kereszténységért és a keresztény demokráciáért, ezt a harcot pedig a mai napig folytatjuk. „15 milliós nemzet vagyunk, Európa szívében egyedülálló nyelvet beszélünk. Ferenc pápa azt mondta nekem, hogy a magyar a hivatalos nyelv a mennyországban, mert azt egy örökkévalóságig tart megtanulni. Ami engem illet, tudniuk kell, hogy jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok. Ezen kívül a leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnök, az egyetlen migrációellenes politikus, ötgyermekes apa. 

Egy olyan ország vezetője vagyok, ami a progresszív liberálisok támadása alatt áll 

– fejtegette Orbán, aki ezután elmondta, soha nem gondolta volna, hogy beszédet tarthat a szabadság földjén, ráadásul az Egyesült Államok legkiválóbb konzervatívjai akarták, hogy beszédet mondjon. A kormányfő hozzátette, hogy egy gazdag történelmű országból származik, de Magyarország messze van attól, hogy globális szuperhatalom legyen. Az Egyesült Államok az.

Támadnak a kommunisták

Orbán szerint az ő meghívásával sikerült nagyon sok embert összezavarni, például a baloldali médiát. „Magyarországon bevezettük a zéró toleranciát az antiszemitizmussal és a rasszizmussal szemben”, ezért Orbán szerint azt állítani, hogy ő antiszemita vagy rasszista lenne, az fake news. „Már látom is a holnapi címeket. Putyin trójai lova tartott beszédet a konzervatív konferencián. De nem akarok ötletet adni, ők mindenkinél jobban tudják, hogy kell hamis híreket gyártani.”

Orbán szerint a civil szervezetek is össze vannak zavarodva, már írják a kutatási dolgozataikat arról, hogyan tette tönkre a demokráciát Magyarországon. Szerinte minden évben megállapítják, hogy lerombolja, ő pedig nem érti, hogy tehet tönkre mindig valamit, amit egyszer már lerombolt. 

„Egyértelművé szeretném tenni, tiszteljük az Egyesült Államok kormányát, mi vendégek vagyunk itt, és tisztességesnek kell lennünk a jelenlegi adminisztrációval szemben is, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a kormány ideológiai nyomás alá helyezte az Európai Uniót, és főleg Brüsszelt. 

Obama megpróbált arra késztetni minket, hogy megváltoztassuk az alaptörvényt egy globális elképzelés szerint. Ez meglepő volt számunkra, és sok fájdalmat okozott, de sikeresen ellenálltunk ennek az elképzelésnek. 

Gyűlölnek, rágalmakat fogalmaznak meg velem szemben, ahogy önökkel szemben is, és azzal az Amerikával szemben is, amit önök képviselnek. A progresszív liberálisok nem akarták, hogy itt legyek, mert nem akarták, hogy elmondjam: össze kell fogni. Mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – mondta Orbán, majd felsorolta, hogy „legyőztük a kommunizmust, de a kommunistákat nehéz megverni, mert feltámadnak a hamvaikból, összefognak, és visszatérnek világszerte”. 

A siker titka Orbán szerint

„Ha valakinek kétségei lennének, hogy a kommunisták és a liberálisok ugyanazok, csak kérdezzenek minket, magyarokat” – mondta, majd hozzátette, hogy legutóbb Donald Trump támogatásával nyertek, és annyi győzelmet arattak, hogy „csak vakarták a fejüket”, 

a győzelem napi rutinná vált számukra. 

Orbán szerint az a sikerük kulcsa, hogy amikor harcolnak, akkor legalább száz százalékot beletesznek. Szerinte „bíznunk kell zsidó-keresztény tanításainkban, mert azok segítenek, hogy eldöntsük, mely cselekedeteink helyesek és helytelenek. Elég bátraknak kell lennünk ahhoz, hogy a migráció, a gender kérdéseivel foglalkozzunk.”

A kormányfő ezután Soros Györgyöt hozta szóba, „akit Magyarországon mi csak Gyuri bácsinak hívunk”. 

„Az egyik legtehetségesebb magyar. Vigyázzanak vele, én jól ismerem őt, az ellenfelem. Nem hisz semmiben, amiben mi hiszünk, de egy egész hadsereg áll a szolgálatában. Arra használja ezt a hadsereget, hogy az akaratát rákényszerítse ellenfeleire” – magyarázta. Orbán szerint a progresszívokat csak ők, a konzervatívok állíthatják meg. 

Magyarország egy öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, ami egyedül áll a globális woke-Góliáttal szemben. Szeretnénk megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását. Ha félelmet érez az ember, akkor tennie kell ellene. Az egyetlen, amit meg tudunk mutatni, az az, hogy hogyan lehet visszaverni a támadást.

 

Orbán ezután az illegális migrációról beszélt, valamint arról, hogy Magyarország „megállította az inváziót”. A családpolitikáról is hosszan beszélt, szerinte, ha az ember „nem tudja meghatározni a család fogalmát, akkor az nem is létezik”, ezért Magyarország a saját szabályai szerint játszik. „Tudjuk, hogy a család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a gyerekeknek. Ha ezek megszűnnek, semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.”

A miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy az ország „nemet mondott a gyerekek szexuális felvilágosítására, és most a magyar alkotmány védi a családokat és a gyermekeket”. Orbán később elmondta, hogy az apa férfi, az anya nő. 

Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris! 

– kiáltott fel. 

„Magyarországon a rendvédelmi szervek nem az emberek ellenségei. A jognak nem a bűnözőket kell védenie, hanem az áldozatokat. A rendőrségnek tiszteletet kell élveznie. Magyarország Európa legbiztonságosabb országa. Magyarországon egy dolgot fognak hallani: még több pénzt a rendőrségnek. A progresszívok a mi pénzünket akarják. 

Az emberek pénzének a zsebükben van a helye

– mondta, majd hosszan beszélt a magyar adózási rendszerről. Az orosz-ukrán háború kapcsán Orbán úgy fogalmazott, hogy „Ukrajna a szomszédunk, teljes mértékben szolidárisak vagyunk”, de amerikai-orosz tárgyalások nélkül soha nem lesz béke. 

Egyre többen halnak meg és szenvednek, gazdaságaink pedig a csőd szélére kerülnek. Nekünk szükségünk van olyan erős vezetőkre, akik tető alá hoznak egy békemegállapodást. Egy erős Amerikára van szükségünk. 

„A világon számos nagy nemzet van. De egyikünknek sincs olyan befolyása, mint az Államoknak. A világ önöktől várja a választ a jövőre vonatkozóan. A Nyugatnak válsággal kell szembenéznie. A nyugat önmagával harcol. Láttuk már, hogy a globalista uralkodó osztály milyen jövőt ígér, de nekünk másfajta elképzelésünk van. 

A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem! 

Úgyhogy fel kell vennünk a harcot. A győzelem sosem lehetséges, ha a legkisebb ellenállás felé vesszük az irányt. (…) Ma nem állunk nyerésre, két évünk van a felkészülésre. Nem lesz könnyű. De ne féljenek, csak higgyenek a lengyel pápa tanításaiban. Nincs olyan ellenség, amit Krisztus már le ne győzött volna” – zárta beszédét a magyar miniszterelnök.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

#Belföld#orbán viktor#texas#cpac#dallas

Címlapról ajánljuk