Belföld

Bevezették a Balatont az MNB balatonakarattyai konferenciaközpontjához

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 8:52

A képződmény egy medencére hasonlít, mellette már nyugágyak sorakoznak. A Katasztrófavédelem engedélyezte a kivitelezést.

„Jóléti vízfelület” kialakítására kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Bank cége a volt balatonakarattyai MÁV-üdülő területén, ahol jegybanki konferenciaközpont létesül – írta meg a 24.hu

A balatonakarattyai Koppány soron a Magyar Nemzeti Bank cége, az MNB-Ingatlan Kft. lassan befejezi a tóparti építkezést. A 24.hu helyszíni tapasztalatai szerint az MNB Oktatási és Konferenciaközpont területére finoman bevezették a Balaton vizét.

A terület egy részén korábban csónakkikötő működött, így egy szűkebb meder már volt itt, de az nem nyúlt be a partra ilyen mélységben, nem volt körbebetonozva és kiszélesítve. Az egykori MÁV-üdülő területét az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonában álló Optimum-Gamma Ingatlanbefektetési Kft. birtokolja 2017 óta.

A bővítésre és egy „jóléti vízfelület” kialakítására a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság adott engedélyt. A lapnak azt írták, hogy az ingatlanon lévő, korábban csónakkikötőként is használt csatorna bővítésére, kotrására, partfal kialakítására, „továbbá a csatorna végén egy jóléti vízfelület és a kapcsolódó lépcsős part kialakítására a vízügyi és vízvédelmi hatósági hatáskörrel rendelkező Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – kérelemre, a jogszabályi követelményeknek megfelelő dokumentációs melléklet alapján – vízjogi létesítési engedélyt adott”. A jóléti minősítéssel például látvány-, csónakázótó és hasonló célú hasznosítást jelölik.

A 24.hu szerint a képződmény egy medencére emlékeztet. 

A partján a padok mellett már a nyugágyak is ott sorakoznak. 

Így érdekes lehet az is, hogy az MNB sikerén felbuzdulva a közeljövőben érkeznek-e majd vízjogi létesítési engedélyre irányuló kérelmek a hatóságokhoz más vízparti ingatlanok tulajdonosaitól, akik esetleg szintén a tó vizét vezetnék a telkükre a jólétük érdekében, teszik hozzá.

Nyitókép: Google Maps

#Belföld#balaton#mnb#jegybank#medence

Címlapról ajánljuk