Belföld

Újabb kutya pusztult el a budai Várban – már több mint egy tucat állat ugrott le a várfalról

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 6:41

Senki sem tudja biztosan, hogy miért ugranak le a kutyák a 67 centis mellvéden.

A Blikk értesülései szerint újra leugrott egy kutya a budai Vár sétányának faláról: Gino a kórházban pusztult el. A várfalról több mint egy tucatnyi eb ugrott le az utolsó két évben.

A gazdák szerint minden eset kísértetiesen hasonlít egymáshoz, csak azt nem tudni, mi az, amit a vár alig több mint fél méter magas mellvédje bekapcsol a kutyáknál. A mellvéd mögött 10-15 méter mélységű, halálos szakadék van.

Gino gazdája, Szűcs István a lapnak elmondta: lagottója hétvégén, egy esti séta során ugrott le a várfalról a Tóth Árpád sétányon. A férfi és családja rendszeresen sétált a kutyával a budai Várban, eddig soha semmi gond nem volt a fegyelmezett kutyával. Már hazafelé tartottak, és mivel alig voltak a sétányon, levette a pórázt Ginóról. 

„Érthetetlen módon – a szokása és nevelése ellenére – egyszer csak nekifutott az 67 centis mellvédnek. Korábban volt már olyan, hogy két lábbal felállt egy falnál nézelődni, de itt futott és már ugrott is” – fogalmazott. Hozzátette: eddig nem hallottak arról, hogy nem ő volt az első. 

Hallottuk, ahogy puffan, majd nyüszít. Lerohantunk, akkor még élt. Ölben vittem a kocsimhoz, be az állatkórházba, ott még biztattak, hogy viszonylag szerencsésen megúszta a zuhanást, de a szíve nem bírta a sokkot, reggelre meghalt

– mondta. Szűcs István kiemelte: nem szeretne összeesküvés-elméleteket gyártani, de el tudja képzelni, hogy valaki egy magas frekvenciájú, az emberi fülnek halhatatlan kutyasíppal szórakozik, más magyarázatot nem tud elképzelni. 

A Fókusznak tavaly nyilatkozó szakértő ugyanakkor más okot sejt a jelenség mögött, szerinte egy szag vagy egy nesz kapcsolhatja be az agilisabb kutyák zsákmányszerző ösztönét.

Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

#Belföld#kutya#budai vár#baleset#állat#ugrás

Címlapról ajánljuk