Belföld

Miki egér-jelmezben táncolt a gyerekek között a győri alpolgármester

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 1. 20:49

A város vezetője nemrég feljelentett egy újságírót a „politikai pedofília” kifejezés használata miatt.

Miki egérnek öltözve lépett fel gyerekek között Radnóti Ákos győri alpolgármester a helyi önkormányzat rendezvényén. A Győr Plusz beszámolója szerint Minnie egér társaságában „még egy közös táncos-énekes előadásra is beadták a derekukat”, ennek végén derült ki, hogy „a jelmez alatt nem más szórakoztatta őket, mint Radnóti Ákos alpolgármester”.

Minderről a Diétás Magyar Múzsa nevű közéleti Facebook-oldal osztotta meg Pintér Bence győri újságíró bejegyzését, aki az előadást úgy kommentálta, hogy Győr „a politikai pedofília Szilícium-völgye”.

Mint korábban megírtuk, a győri polgármester, Dézsi Csaba András épp a „politikai pedofília” szóösszetétel használata miatt jelentette fel az újságírót, aki egy véleménycikkében azt kommentálta ezzel, hogy a győri gyerekek csak akkor vehették át a város 750. évfordulójára készült emlékérmet, ha szüleik beleegyeztek, hogy fénykép készülhet róluk, amikor a polgármester és az alpolgármesterek átadják azt. A fényképek ezután felkerültek a városvezető Facebook-oldalára.

A bíróság egyébként az újságírót felmentette, mondván, a cikk tartalma belefér a véleménynyilvánítás szabadságába, és nem vonható le belőle az a következtetés, hogy a „politikai pedofília” kifejezéssel gyerekek iránti szexuális vonzalomra utalt volna.

Nyitókép: Dézsi Csaba András polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester – Fotó: MTI/Krizsán Csaba

#Belföld#győr#miki egér#politikai pedofília#alpolgármester

Címlapról ajánljuk