Belföld

Hőség, jégeső, felhőszakadás – riasztó időjárás lesz ma

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 6:36

Kétcentisnél is nagyobb jégdarabok hullhatnak az égből. Narancs- és citromsárga riasztást adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hidegfront éri el nyugat felől Magyarországot szombaton, ami viharos szelekkel heves zivatarokat, jégesőt és felhőszakadást hoz az ország északi és nyugati részeire. Ezekre a területekre citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, valamint másodfokú, narancssárga riasztást felhőszakadás miatt az Északi-középhegység térségére.

Közben figyelmeztetés van érvényben az egész ország területére a zivatarok és a felhőszakadások miatt, míg a délkeleti országrészben ezek mellett még a hőségre is.

Az OMSZ előrejelzése szerint nyugat felől kiterjedtebb csapadék halad kelet felé a hajnali, reggeli órákban, beágyazott zivatarokkal, illetve helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak. Napközben az ország középső részén, késő délután és este pedig már Alföld keleti és északkeleti részén kell számítani heves zivatarokra, amikhez 90 km/h feletti viharos szélroham, felhőszakadás és jégeső (néhol 2 cm feletti átmérő) társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 23 és 34 fok között alakul, kelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Nyitókép:  Silke Woweries / GettyImages

#Belföld#Időjárás#időjárás-előrejelzés#riasztás#figyelmeztetés#hőség#felhőszakadás#jégeső#zivatar

Címlapról ajánljuk