Belföld

A Fidesz ugyanúgy kommentálta a benzinárstop korlátozását, mint a rezsicsökkentését: Gyurcsányék alatt rosszabb lenne

rtl.hurtl.hu

2022. július 30. 18:39

Szerintük ha Gyurcsány Ferenc lenne kormányon, akkor mindenkinek piaci árat kellene fizetnie.

Már a rezsicsökkentés részleges eltörlésekor is arról beszélt több kormánypárti politikus, hogy ha Gyurcsány Ferencék lennének kormányon, akkor még rosszabb lenne a helyzet.

Most szinte szóról szóra ugyanezt az érvet ismételte el a Fidesz közleményében az üzemanyagárstop korlátozása kapcsán. Azt írták: „Gyurcsányék folyamatosan támadják az üzemanyagárstopot, ha a baloldalon múlt volna, soha nem is vezették volna be a magyarok életét megkönnyítő árstopokat”.

Sőt, a baloldal Brüsszel minden olyan javaslatára rábólintott, amivel még tovább növelték volna a magyar emberek kiadásait

– írták.

A párt Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke közleményére reagált ezzel, aki azt írta: „a Demokratikus Koalíció szerint az újabb orbáni megszorítás az üzemanyagokon lévő hatósági ár kivezetésének következő lépése.”

Korábban a rezsicsökkentéssel kapcsolatban olyan címmel adott ki közleményt a Fidesz, hogy „Gyurcsányék már rég eltörölték volna a rezsicsökkentést”. Ekkor azt közölték: „az a baloldal beszél most, amelyik már a kezdetek óta ellenezte a rezsicsökkentést és azóta is az eltörlését követeli”.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#benzinárstop#gyurcsány#brüsszel#fidesz

Címlapról ajánljuk