Belföld

Mandiner: Hegedüs Zsuzsa meggondolta magát Orbánról, okafogyottnak tartja lemondását

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 13:10

A lap szerint a miniszterelnök bécsi látogatása győzte meg.

A kormányközeli Mandiner szerint örömöt érez Hegedüs Zsuzsa Orbán Viktor bécsi nyilatkozata miatt, mely szerint néha félreérthetően fogalmaz, és ez történt akkor is, amikor a „kevert fajú” népekről beszélt Tusványoson.

Egy új, állítólag Orbánhoz írt személyes levelére hivatkozva azt írja a lap: Hegedüs okafogyottnak tartja lemondását kormányzati tanácsadói pozíciójáról.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában. Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

– írta állítólag. A Mandiner szerint ez az Egyenes beszéd csütörtök esti adására vonatkozott, ahol csupán azt mondta Hegedüs, hogy büszke Orbán visszakozására, de egyébként komolyan kritizálta őt. Ez már azért is nagyon furcsa, mivel a lap ma, azaz pénteken publikálta a hírt az állítólagos levélről.

Az állítólagos levél így szól:

„Kedves Viktor! Most olvastam a mai, Bécsben adott nyilatkozatodat, amivel nyilvánosan elhatárolódtál a „nem tudom, hogy” a szövegbe került inkriminált mondatoktól.

Ennél nagyobb örömet semmi nem tudott volna okozni, mert, mint ezt Neked is leírtam tegnap és mindenütt el is mondtam, 20 év alatt egyetlen egyszer sem volt az a benyomásom, hogy bármilyen diszkrimináció, vagy etnikai előítélet megfordulhat a fejedben.

20 évi ismeretségünk és barátságunk következtében azt is tudom, hogy ez a nyilvános korrigálás mibe került neked, ezért még annál is jobban értékelem a mai lépésedet, mint amit maga a téma indokol. Olyannyira, hogy az első reakcióm az volt, hogy ezzel a nyilvános megszólalással a lemondásom is okafogyottá vált. De ami még fontosabb, ezt, némi gondolkodás után, néhány órával később is így gondolom, azaz okafogyottnak tartom.

Ezt természetesen a nyilvánosság előtt, már ma este (csütörtökön – a szerk.) el is fogom mondani, nevezetesen az ATV Egyenes beszéd c. műsorában.

Hasonlóképpen a nemzetközi sajtóban is. A legnagyobb örömömre az szolgál, hogy ezért a mai kiállásodért megint azt mondhatom, mert így is érzem: büszke vagyok Rád.

Úgyhogy, ahogy 2010 előtt is és természetesen utána is, függetlenül attól, hogy hivatalosan a főtanácsadód vagyok vagy nem, a segítségemre a továbbiakban is, az elmúlt 20 évhez hasonlóan, számíthatsz.

Szeretettel: Zsuzsa”

A levél eredetiségével kapcsolatban megkérdeztük Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, és Hegedüst is folyamatosan próbáljuk elérni. Amint reagálnak, cikkünket frissítjük.

Hegedüs korábban az RTL Híradónak azt mondta, hogy Orbán Viktor „tiszta fajgyűlölő” beszédet mondott Tusványoson:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#hegedüs zsuzsa#orbán viktor#levél#mandiner

Címlapról ajánljuk