Belföld

Jakab Péter és a Jobbik külön gyűjtenek aláírásokat

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 11:10

A párt volt elnöke nem elégedett a Jobbik követeléseivel az áfa eltörléséről.

Az „orbáni megszorítások” ellen kezdett aláírásokat gyűjteni a Jobbik, míg Jakab Péter külön, a rezsi emelése ellen keres támogatókat. A Telexnek azt mondta a politikus: „Az országjárásom során világossá vált számomra, hogy a Jobbik és az én szavazóim sok esetben nem fedik egymást teljes mértékben. Sokan vannak, akik rám szavaznának, de a Jobbikra nem, és minden bizonnyal ez fordítva is így van”.

A magánszemélyként indított petícióról azt mondta a Jobbik: „Jakab Péter és személyes tanácsadójának akciójának okairól és, hogy miért külön indított aláírásgyűjtést, Jakab Pétert vagy személyes tanácsadóját kell kérdezni”.

Hozzátették: „Jakab Péter semmilyen formában nem tájékoztatott minket arról, hogy aláírásgyűjtés indítását tervezi. Nincs tudomásunk arról, hogy ki fér hozzá a Jakab Péternek és személyes tanácsadójának megadott adatokhoz, a Jobbik biztosan nem”.

Pár hete a Jobbik vezetősége megtiltotta Jakab Péternek, hogy saját arculatot használjon. A politikus távolodása óta egyre több találgatás születik arról, hogy Jakab elhagyná a pártot.

Nyitókép: Soós Lajos / MTI

#Belföld#jakab péter#jobbik#aláírás#rezsi

Címlapról ajánljuk