Belföld

Hiába kért takarékoskodást a vízszolgáltató, órákig locsolták a szilvásváradi lovaspálya homokját

rtl.hurtl.hu

2022. július 28. 16:43

Az Állami Ménesgazdaság nem tett eleget a felhívásnak, amelyben az öntözés, autómosás, medencetöltés mellőzésére szólítottak fel.

Órákon át locsolták a pálya homokos talaját az Állami Ménesgazdaság Lipicai Lovasközpontjában annak ellenére, hogy a vízszolgáltató mindenkit a locsolás mellőzésére kért Szilvásváradon a hőségriasztás idején – írja a Magyar Narancs.

A lap kérdéseire a ménesgazdaság nem válaszolt, de úgy tudják, hogy a hőségriasztás minden napján működtették az automata öntözőberendezést az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. felhívása ellenére, ami a település honlapján is megjelent.

Nem sokkal korábban a közeli Szalajka-völgyben kiszáradt a Fátyol-vízesés: az Egererdő Zrt. tájékoztatása szerint a talaj annyira kiszáradt, hogy elnyel minden csepp nedvességet, ezért nem maradt víz a mederben.

Mint korábban megírtuk, több Pest megyei településen is a vízfogyasztás csökkentését kérte a szolgáltató annak érdekében, hogy mindenkihez eljusson az alapvető szükségletek kielégítésére elegendő vízmennyiség.

Nyitókép (archív): MTVA/Bizományosi: Lehotka László

#Belföld#vízhiány#víz#szilvásvárad

Címlapról ajánljuk