Belföld

Megint berobban a covid, a Neumann Labsnál vizsgált minták majdnem negyede pozitív

rtl.hurtl.hu

2022. július 27. 16:56

Rusvai Miklós virológus szerint már tetőzik a járvány mostani hulláma, a laborban nem ezt tapasztalják, náluk 23 százalék a pozitív tesztek aránya, ez január végén volt utoljára ilyen magas.

14 ezer új koronavírus-fertőzöttet találtak egy hét alatt Magyarországon. Rusvai Miklós víruskutató szerint azonban hamarosan csökkenhet az új betegek száma.

Most már a csúcson van a járvány, tehát nagyjából visszintesbe megy már a járványgörbe, tehát szerintem nagyjából csökkenni fog majd és ősszel majd egy újabb járványhullám lesz – mondta a Híradónak.

A tesztelést végző egyik nagy magánlabor, a Neumann Labs számai azonban mást mutatnak. Nyíri Miklós a labort üzemeltető cég ügyvezetője szerdán azt mondta a Híradónak, hogy náluk tovább nőtt a pozitív tesztek aránya.

„Az elmúlt egy hetes időszakban a minták 23 százaléka volt pozitív, ami nagyon nagyon magas aránynak számít. Január végén, február elején volt utoljára ilyen magas a pozitivitási ráta.”

A koronavírus miatt több kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház mellett a szombathelyi, a celldömölki és a komlói kórházban is hoztak ilyen intézkedést. 

Nyitókép: MTI/AAP/Dan Himbrechts

#Belföld#covid#koronavírus#járvány#labor#teszt

Címlapról ajánljuk