Belföld

Megszólalt a 10 évesen, 36 fokban maratont futó kisfiú apja

rtl.hurtl.hu

2022. július 26. 6:46

„Minden feleslegesen okoskodó, minket kioktató, rosszindulatú hozzászólást törölni fogunk” – írja az apa.

Mint arról beszámoltunk, miután Lóci, a tízéves magyar kisfiú július elején 36 fokban lefutotta a szarajevói maratont, Csontos Imre edző feljelentést tett a szülők ellen gondatlanság miatt. A fiú szülei a Facebookon folyamatosan beszámolnak arról, hogy nagyobb és kisebb fiuk milyen sportteljesítményeket ér el.

A Blikk emlékeztet rá: a 42 kilométeres táv teljesítését a magyar törvények nem teszik lehetővé 18 év alatt, ezért döntött úgy a család, hogy az emberfeletti – mentálisan és fizikailag is megterhelő – távot Bosznia-Hercegovinában futja le Lóci.

A lap azt írja, a rengeteg szülő felháborodott, és sokan úgy vélik, Lóciékat megfélemlítik és bántalmazzák szüleik. Az apa a felháborodott netezőknek a gyermekek számára létrehozott közösségi oldalon reagált:

„Most pedig jelzem, hogy ezen az oldalon nem nyitunk vitát a dolgainkról, akinek nem tetszik, az ne nézze, igyekezzen a saját gyerekeit nálunk jobban, okosabban és eredményesebben nevelni, felkészíteni az életre. Nem vagyunk kíváncsiak vadidegenek magánvéleményére. A továbbiakban minden feleslegesen okoskodó, minket kioktató, rosszindulatú hozzászólást törölni fogunk” – idézi az apát a Blikk.

A lap azt írja, az apa több, korábban törölt kommentet is visszarakott Lóciék oldalára, azokhoz gúnyos megjegyzéseket fűzve. 

Sajnos, már nem tudjuk visszacsinálni. Reméljük, hogy megússza valahogy a gyerek a katasztrófát 

– írta a férfi egy hozzászólónak.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

 

 

 

#Belföld#maraton#lóci#feljelentés#futás

Címlapról ajánljuk