Belföld

Karácsony Gergely: Budapesten mindenki azt szeret, akit akar

rtl.hurtl.hu

2022. július 23. 11:14

Budapest büszke a Pride-ra, üzente a főpolgármester.

„Tegnap EP képviselőkkel és nagykövetekkel találkoztam a Városházán, az esemény apropóját a mai Pride vonulás adta. A vendégeink ugyanis, hasonlóan Budapest vezetéséhez, egyetértenek abban, hogy mindenkit megillet a szabad párválasztás joga. A szerelem az szerelem, a család az család” – fogalmazott szombati Facebook-posztjában Karácsony Gergely főpolgármester, aki arról is írt: a Pride hónap kezdetén kikerült a szivárványos zászló a Városházára, ahogyan az elmúlt három évben mindig. 

És Pride hónap idején ott a helye ezután is. Számomra ez magától értetődő.

Szavai szerint Budapest az a kivételes európai főváros, amelyet nem az uralkodói hatalom teremtett meg, hanem éppen annak ellenében jött létre és küzdötte ki jogait és szabadságát. „Az a dolgunk most, hogy védjük és óvjuk a város és a városlakók szabadságát és jogaikat, hogy újra kimondjuk: ennek a városnak a nagyszerűségét a sokszínűsége adja” – tette hozzá. Szerinte régen a városok fallal vették magukat körül, hogy megvédjék értékeiket és elveiket, ,a úgy védjük meg elveinket és értékeinket, hogy lebontjuk ezeket a falakat. 

„Lebontjuk a falat, amit gyűlöletből emelnek a szabadság útjába, amit hazugságokból építenek az igazság elé. Főpolgármesterként kötelességem azok mellett állni, akik jogaikért és szabadságukért állnak ki, apaként, társként és érző emberként pedig ez a természetes számomra. Budapest büszke a Pride-ra. Budapesten mindenki azt szeret, akit akar. Budapest mindenkié!” – fogalmazott Karácsony Gergely.


Nyitókép: Karácsony Gergely / Facebook

 

#Belföld#karácsony gergely#pride#budapest#budapest pride

Címlapról ajánljuk