Belföld

Ott sem nyert az ellenzék az időköziken, ahol nem indult fideszes jelölt

rtl.hurtl.hu

2022. július 18. 7:15

A Fidesz és a függetlenek nyertek az időközi választásokon, az ellenzéki pártok nem szerepeltek jól.

Nem volt kormányváltó hangulat a vasárnap tartott időközi választásokon – írta a Telex. Tizenegy településen tartottak választásokat, és az ellenzéki jelölt még a baloldal egyik utolsó vidéki fellegvárának számító Sajószentpéteren sem tudott nyerni, ahol nem is indult fideszes – közölte a lap.

Mezőtúron a szavazatok 57,85 százalékával lett polgármester Szűcs Dániel, a Fidesz-KDNP jelöltje, aki a TEKE nevű helyi civil szervezet jelöltjét győzte le, akit az ellenzék is támogatott. Esztergomban egy fideszes képviselőjelölt fölényesen győzte le az ellenzéki Mi Hazánk jelöltjét az 1. számú egyéni választókerületben, ahol a szavazásra jogosult 2434 állampolgár közül 534 fő jelent meg, és közülük mindössze 74-en szavaztak az ellenzéki jelöltre - közölte az MTI.

Szentendrén, ahol három éve a TESZ nevű helyi civil szervezet minden egyéni körzetben nyerni tudott, simán győzött a fideszes jelölt a képviselőválasztáson a TESZ és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltjével szemben.

Az ellenzék még Sajószentpéteren sem tudott nyerni, ahol a Fidesz még csak nem is indított jelöltet. A baloldali fellegvárban a DK és az MSZP jelöltje a szavazatok alig több mint 12 százalékát szerezte meg, és a választást az öt független jelölt egyike nyerte meg. 

Közben Salgótarjánban kikapott a fideszes jelölt a képviselőválasztáson, de nem egy ellenzéki, hanem egy független jelölttel szemben.

Nyitókép: Orbán Viktor a 2018-as országgyűlési választásokon. Fotó: Laszlo Balogh/Getty Image

#Belföld#időközi választások#önkormányzati választások#polgármester#képviselő#fidesz#ellenzéki pártok

Címlapról ajánljuk