Belföld

Orbán Viktor áprilisban, nevetgélve: Láttam olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége

rtl.hurtl.hu

2022. július 15. 17:18

„Rezsicsökkentés csak addig van, amig Orbán Viktor kormányoz, de addig betonbiztosan!” – közölte Németh Szilárd februárban.

„Láttam olyat, hogy valaki a választás után megváltoztatta a politikáját, de annak nem lett jó vége” – ezt Orbán Viktor még áprilisban, a választási győzelem utáni sajtótájékoztatón mondta nevetgélve.

Az epizódot Benjamin Novak, a New York Times tudósítója szúrta ki és osztotta meg Twitteren. A videóban szereplő egyik kérdés az: „Kizárható-e az, hogy az elkövetkező egy évben lesznek megszorítások Magyarországon? A költségvetési egyensúly tartható-e megszorítások nélkül?”, mire Orbán azt mondja, hogy kizárható.

Novak csak annyit fűzött hozzá: „ez a klip Orbán választás utáni sajtótájékoztatójáról nem öregedett jól.”


A kormány részlegesen visszavonta a rezsicsökkentést, ami lassan egy évtizede a Fidesz egyik legtöbbet emlegetettebb, leginkább népszerűsített intézkedése. Az ellenzék úgy értékelt: „Nem a baloldal nyert, a kormány mégsem tudja megvédeni a rezsicsökkentést”. Szerintük lelepleződött a Fidesz „legnagyobb választási hazugsága”. Augusztus elsejétől a háztartások egy részének emelkedik az áram- és a fűtésszámlája. Szerintük a családok negyedét érintik a változások.  

Nyitókép: Stiller Ákos / Bloomberg via Getty Images

#Belföld#orbán viktor#rezsicsökkentés#választás#ígéret

Címlapról ajánljuk