Belföld

Kukát dobott egy tüntető egy rendőrautóra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 15. 7:42

Három tüntetőt állítottak elő a rendőrök csütörtök éjjel az Erzsébet hídról. Pénteken és szombaton is lesz tüntetés.

Tüntetést tartott csütörtök este az Erzsébet hídon a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP). Az öt órakor kezdődött demonstráció végén a kata szabályainak szigorítása ellen tüntető résztvevők elfoglalták a híd forgalmi sávjait, lezárva ezzel a hidat.

A rendőrség tájékoztatása szerint 8 óra 20 perckor több embert igazoltattak, mert festékszóróval összefestették az úttestet.

Nem sokkal este kilenc előtt egy férfit előállítottak az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése miatt. A tüntető arcát kendővel eltakarva vett részt a demonstráción, és festékszóróval fújta le az aszfaltot.

Fél tizenegy után öt perccel megint igazoltattak egy festékszórózó férfit, ennek során egy fiatal nő többször ráütött az egyik rendőr kezére. A nőt hivatalos személy elleni erőszak miatt előállították.

Háromnegyed 11-kor elfogtak egy férfit, aki egy órával korábban az Erzsébet hídról egy szemetest dobott egy rendőrautóra. A rendőrautó megrongálódott.


A tüntetés éjjel egykor ért véget, negyed háromkor indult meg a forgalom.​ Kovács Gergely, az MKKP társelnöke pénteken este hét órára újabb demonstrációt hirdetett az Erzsébet hídra.

Az RTL Híradó tudósítása szerint a tüntetésen megjelent Márki-Zay Péter is. Az ellenzéki pártok egykori miniszterelnök-jelöltje szerint a „Fidesznek 100 nap kellett, hogy bebizonyítsa, minden szava hazugság volt”.  A volt ellenzéki miniszterelnökjelölt szombaton 17 órára a Jászai Mari térre hirdetett demonstrációt.


A katatörvény szigorítása miatt harmadik napja tartanak a tiltakozások Budapesten és néhány vidéki városban. A legnagyobb, több ezres megmozdulás szerda éjjel volt a fővárosban.

#Belföld#tüntetés#katatüntetés#katatörvény#erzsébet híd#magyar kétfarkú kutya párt

Címlapról ajánljuk