Belföld

Kövér László: Háborús karácsonynak néz elébe egész Európa

rtl.hurtl.hu

2022. július 15. 7:43

A házelnök szerint Európa öngyilkossága zajlik.

Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt huszonöt esztendő kiemelkedő sikertörténet - jelentette ki a kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke az MTI beszámolója szerint.

Kövér László úgy fogalmazott: Zalakaros és Magyarország történetében felismerhető az az európai sikertörténet is, amely a második világháború pokoli szenvedései után békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett, az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult. Mindez ma súlyos veszélybe került, de nem engedhetjük elrontani sikereinket sem Zalakaroson, sem Magyarországon, sem Európában, tette hozzá a házelnök.

Tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak akkor van jövője, ha egyszerre emelkedik a vidék a várossal, a városok a fővárossal, az elszakított nemzetrészek az anyaországgal. Ki kell mondanunk, az Európai Uniót és benne Magyarországot is veszélyek fenyegetik, tőlünk keletre kegyetlen háború zajlik, amely felborította a világ gazdaságát, nincs elég nyersanyag, nincs elég energia, vágtat az infláció, fogalmazott.

Olyan háborús karácsonynak néz elébe egész Európa, amilyet a második világégés óta nem élt meg: hideg otthonok, hatalmas drágaság, leálló gyárak, társadalmi méretekben megjelenő nélkülözés, és az ebből fakadó békétlenség és felfordulás fenyeget minden európai társadalmat

 – mondta az Országgyűlés elnöke. Tőlünk nyugatra egy ideológiai háború dúl, egy istentelen ideológia, a halál kultúrája terjed és a szemünk előtt zajlik  Európa öngyilkossága, folytatta Kövér László.

Kövér László az Európai Uniót fenyegető legsúlyosabb veszélynek azt nevezte, hogy „a brüsszeli bürokraták át akarják alakítani az Európai Uniót egy diktatórikus birodalommá, amely magába akar olvasztani, el akar törölni szabad országokat, önazonosságukra büszke nemzeteket és keresztény gyökérzetű kultúrákat azért, hogy politikailag alávesse, kulturálisan megalázza, gazdaságilag kifossza az Európai Unió mind a 27 tagállamát és 447 millió polgárát”. A brüsszeli bürokraták, akiknek a fizetését mi, az Európai Unió polgárai adjuk, nem európai, hanem Európán kívüli érdekeket képviselnek; nem az európai emberek egzisztenciális érdekeiért dolgoznak, hanem Európán kívüli érdekcsoportokat szolgálnak, tette hozzá.

Nyitókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Karos Korzó rendezvénytermében 2022. július 14-én. – Varga György / MTI

#Belföld#orosz-ukrán háború#európai unió#kövér lászló#fidesz

Címlapról ajánljuk