Belföld

Öten tartanak beszédet az esti katatüntetésen

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 13:58

Csak egyikük politikus. Ezúttal a Kossuth téren gyülekeznek.

A keddi, spontán demonstráció után szerdán szervezett keretek között tüntetnek azok, akik nem értenek egyet a kisadózók tételes adójának (kata) módosításával. Az új katatörvény javaslatát hétfőn nyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek, amelynek kormánypárti többsége kedden meg is szavazta azt. Előző hét csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még nem tudott arról, hogy az új katatörvény javaslata készen lenne. A módosítás miatt azok, akik kiesnek a kiadózásból, jelentős többletköltségekkel számolhatnak, erről korábbi cikkünkben olvashatnak.

Az este 6-kor, a Kossuth téren kezdődő rendezvényen felszólal:

  • Szabó-Szontágh Luca, improvizációs színész és tréner
  • Tompa Andrea, író
  • Para-Kovács Imre, újságíró
  • Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa főszerkesztője
  • és Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke.

Ahogyan korábban beszámoltunk, a keddi tüntetés többek számára rendőrségi feljelentéssel végződött. Tíz embert megbírságoltak, illetve feljelentettek a tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt. 

Az RTL Híradónak nyilatkozó adószakértő szerint a kata akár többszörösét is be kell majd fizetniük évente azoknak a vállalkozásoknak, akik most kiszorulnak ebből a kedvezményes adónemből. A költségvetésnek pedig akár százmilliárdos többletbevétele is lehet:


Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#kata#katatörvény#tüntetés#momentum

Címlapról ajánljuk