Belföld

Kiröhögték Tállait a parlamentben, amikor azt mondta, „kicsit gyengébb” a forint árfolyama a környező országok pénzeiénél

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 16:13

Kicsit.

A Népszava szúrta ki, hogy az Országgyűlés egyik ülésén, a napirend előtti felszólalásoknál sikerült olyat mondania Tállai Andrásnak, a Pénzügyminisztérium államtitkárának, hogy az ellenzéki képviselők nem bírták röhögés nélkül. 

Gelencsér Ferenc, a Momentum új elnöke kijelentette, hogy elképesztő mértékben romlik a nemzeti valuta, ami minden család megélhetését súlyosan fenyegeti. Megjegyezte, nem értékelődik le ilyen mértékben a cseh korona, a horvát kuna, a román lej vagy a lengyel zloty. A forintválság valójában kormányválságot jelent, a megoldás gyors, halaszthatatlan lépéseket követel – hangoztatta az ellenzéki politikus. Kitért arra is, hogy a forint már tavaly nyár óta romlik, a felelősség pedig a kormányé. 

Tállai András ez után elmondta, hogy Gelencsér nem említette, hogy a háború milyen hatással van a magyar gazdaságra és egész Európára. Az államtitkár szerint, ha Gelencsér reálisan nézné az európai helyzetet, akkor tudná, hogy az energiaválság a gond, majd beszélt arról is, hogy Németországban sokkal nagyobb baj van, mint Magyarországon – idézi a lap.

Az államtitkár ezek után nagyon finoman fogalmazott az árfolyam helyzetével kapcsolatban:

Attól, hogy a forint árfolyama összehasonlítva a közép-európaiakkal, kicsit gyengébb”… – mondta, mire az ülésteremben többen is hangosan felnevettek – ez még nem azt jelenti... az infláció tekintetében Magyarország jobban áll, mint ezek az országok, az árfolyam tekintetében, kicsit gyengébben áll 

– tette hozzá.

A felszólalás a Hír TV közvetítésében 43 perc 30 másodpercnél kezdődik, a nevetés a 47. perctől kezdve hallható: 


Nyitókép: Hír TV / Facebook 

#Belföld#tállai andrás#gelencsér ferenc#parlament#napirend előtti felszólalások#infláció#árfolyam

Címlapról ajánljuk