Belföld

Egy nap alatt verik át a parlamenten a kata-adózás teljes átalakítását

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 15:02

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezte a kivételes eljárást.

A kormány nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes indítványozta Kövér László házelnöknél, hogy a parlament kivételes eljárásban tárgyalja a kata-adózás radikális átalakítását jelentő törvényjavaslatot, amit hétfőn nyújtott be a kormány – vette észre a 444.

Semjén azt indítványozza, hogy a katás törvénymódosítás benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő három órán belül legyen lehetőség,

így július 12-én, azaz kedden egyetlen nap alatt sor kerülhet a javaslat összevont vitájára, az összegző módosítókról való döntésre, és végül a zárószavazásra is.

A kormány törvényjavaslata értelmében ugyan 18 millió forintra emelik az éves katás bevételi értékhatárt, ám a hatályba lépést követően csak magánszemélyeknek számlázhatnak majd a katás vállalkozók, cégeknek nem. Így lényegében csak bizonyos szolgáltatásokat végző egyéni vállalkozók katázhatnak majd, illetve a javaslat értelmében a taxisok továbbra is alkalmazhatják majd a havi 50 ezer forintos adókötelezettséggel járó adózási formát.

Nyitókép: Semjén Zsolt (balra) és Orbán Viktor (középen) az Országgyűlésben. – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#kata#parlament#semjén zsolt

Címlapról ajánljuk