Meghalt Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyarAz mfor.hu információi szerint a vállalkozó öngyilkos lett.
Belföld

Meghalt Claessens Peter, az egyik leggazdagabb magyar

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 18:55

Az mfor.hu információi szerint a vállalkozó öngyilkos lett. 

47 éves korában öngyilkos lett Claessens Peter Somogy megyei agrárvállalkozó, értesült az mfor.hu.

Halálhírét több hozzá közelálló személy is megerősítette a lapnak. Claessens Peter az otthonában végzett magával. A lap úgy tudja, hogy a belga származású magyar vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak. Adócsalás miatt a NAV is vizsgálatot folytatott ellene, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene. (Cikkünk megjelenése után az adóhatóság közölte: a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen.)

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint. A Claessens-család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik és a több mint 300 embert foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója.

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott. Korszerű óljaikban 8500 egyedből álló tenyészkoca-állományt tartanak, az állatok évente 350 ezer malacot fialnak. Ezekből 200 ezret saját hizlaldájukban nevelnek fel, a szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik meg. A tehenészetükben 2000 tehenet tartanak, tejtermelésük éves szinten több mint 24 millió liter – teszi hozzá a lap. 

Claessens Peter, idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el. 

Nyitókép: MTI / Varga György

#Belföld#claessens peter#vállalkozó#meghalt#agrár

Címlapról ajánljuk